Marijan Susenj/PIXSELL

HLADNI VAL NE POSUSTAJE: Hrvatska se jutros probudila na -15, od srijede toplije

Autor: dnevno.hr

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od -6 do -2

Danas nas na Jadranu i u višem gorju pretežno vedro. U nizinama unutrašnjosti bit će mjestimice magla ili niski slojeviti oblaci koji se mogu ponegdje zadržati i veći dio dana.

Vjetar će biti slab, a na Jadranu većinom slaba do umjerena bura, podno Velebita i s olujnim udarima, te na južnom dijelu i istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od -6 do -2, a na Jadranu od 9 do 13 °C, javlja DHMZ.

Velike hladnoće zabilježene su i u Kopačkom Ritu (-15,4), Varaždinu (-15,4) Osijeku (-15,3) i Lipiku (-15,2). Temperature niže od -10 stupnjeva Celzijevih zabilježene su i Bednji, Čakovcu, Križevcima, Koprivnici, Daruvaru, Lipiku, Bjelovaru i drugim mjestima.

 Dubrovnik se probudio na 6,8°C, a Split na 5,1°C.

Hladno vrijeme zadržat će se još neko vrijeme, no maksimalne temperature od srijede bi mogle biti iznad nule u kontinentalnoj Hrvatskoj. Tijekom noći još se mogu očekivati veliki minusi. Na obali će temperature biti značajno više.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.