Dusko Jaramaz/PIXSELL

HERBANG ODBRUSIO MAŠTURKU: ‘On je politički transvestit koji je trebao biti lustriran!’

Autor: dnevno.hr

“On kao imenovani bivši veleposlanik kritizira gospođu Grabar-Kitarović zbog njezinog načina kako je putovala po Americi, govoreći da je sramotila i ponizila hrvatsku državu. Pa najveća sramota hrvatske države su takvi transvestiti koji se okreću, koji bi, da su bili lustrirani, bili odstranjeni, isto kao ovi koji su mene tužili", rekao je Hebrang

Bivši potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang gostujući u Bujici na Z1 televiziji prozvao je Ivicu Maštruka, prvog veleopslanika RH pri Svetoj Stolici, zbog izjava koje je uputio protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

“Nepristojno je i neprihvatljivo prema građanima ove države s bilo kojeg stajališta – političkog, građanskog i moralnog – da se ne zna gdje se nalazi predsjednica”, komentirao je prije nekoliko tjedana Predsjedničin put u SAD Maštruko među ostalim.

“Najgore rečenice koje smo čuli došle su od gospodina Ivice Maštruka”, poručio je Hebrang u emisiji, na što ga je voditelj pitao što zna o njemu.

“Idem sada po sedmu kaznenu prijavu”, rekao je Hebrang na početku i nastavio: “Gospodin Maštruko je tipičan primjer čovjeka koji je ‘90-e morao biti lustriran da ne bi štetio Hrvatskoj jer je sve što je radio u životu radio za Jugoslaviju. On danas kritizira našu Predsjednicu koja je izabrana neposredno od većinskog tijela, našeg biračkog. On je u životu bio izabran samo od komunističke partije u doba Jugoslavije. Šest godina je bio savjetnik Centralnog komiteta Hrvatske, u Zadru je bio načelnik općine, u doba Jugoslavije je imenovan za ambasadora, i onda mu predsjednik Tuđman velikodušno ‘90-e pruža ruku u kojoj kaže – hajde, radi dalje za nas. ‘I on radi za nas’, sad možemo misliti kako je radio, sve do trenutka dok nije otišao u mirovinu, pa mu više ne treba Pantovčak, jer ga više nama kuda imenovati. On se okreće sada protiv državotvorne Predsjednice koju smo jedva dočekali nakon 15 godina, i on sad kao veleposlanik kritizira Predsjednicu”, rekao je Hebrang te dodao:

“On kao imenovani bivši veleposlanik kritizira gospođu Grabar-Kitarović zbog njezinog načina kako je putovala po Americi, govoreći da je sramotila i ponizila hrvatsku državu. Pa najveća sramota hrvatske države su takvi transvestiti koji se okreću, koji bi, da su bili lustrirani, bili odstranjeni, isto kao ovi koji su mene tužili. To su isti oni koji su moju obitelj uništavali u doba Jugoslavije, i umjesto da su bili lustrirani i odstranjeni iz društvenog života, nakon 25 godina hrvatske države oni sada tuže i drugu generaciju Hebranga. Politika hrvatske države pružene ruke, pomirbe, onima koji to nisu zaslužili je kriva za ovakav obrat situacije. Predsjednica je danas na njihovoj meti jer je jasno i glasno izjasnila svoje stavove, i prije na svim svojim nastupima, i sada kod gospodina Tihomira Dujmovića, gdje smo čuli konačno da imamo u ovoj politici nekoga tko brani hrvatske nacionalne interese, a to vam je u Hrvatskoj najveći grijeh”, zaključio je Hebrang.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.