Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Hebrang tajnovit: Karamarkov odlazak režirale su velike svjetske sile

Autor: dnevno.hr

Hebrang smatra da Karamarko nije dao ostavku zbog poslova svoje supruge Ane, nego da je njegov odlazak režirala velika, utjecajna svjetska sila.

Andrija Hebrang je u emisiji Poligraf Hrvatskog govorio je o ostavci bivšega predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka. Ponudio je svoje mišljenje o tome zašto je Karamarko otišao.

Hebrang smatra da Karamarko nije dao ostavku zbog poslova svoje supruge Ane, nego da je njegov odlazak režirala velika, utjecajna svjetska sila.  “Karamarkovo razdoblje završava za mene još uvijek jako upitnim razlogom njegova odlaska. To će tek budućnost pokazati. Može li se rušiti čovjek koji je dobio pet izbora zaredom, jer je tada još njegova nevjenčana supruga, prijateljica, imala neku firmu s nekim tko je savjetnik nekoga trećega? To je plitka izmišljotina za razlog i besmislica”, rekao je Hebrang za Hrvatski radio.

Dvije su stvari uvjetovale Karamarkov odlazak, smatra Hebrang. Jedan je međunarodni plan, odnosno utjecaj velike sile na razvoj događaja oko Ine. Nije želio otkriti o kojoj se to sili radi. “Drugi je razlog Karamarkova pada njegova najava kako će sprovesti lustraciju i nastaviti istraživanja ratnih zločina iz 1945. godine i kasnije. Karamarko se oteo svjetskom političkom mainstreamu, a neću vam reći koja velika politička sila stoji iza svega. Ta sila nije htjela da čeprkamo po prošlosti. Sve mi je tada bilo jasno i poslao sam Karamarku SMS. Nadam se da ga još čuva, jer sam napisao:”Ovo je početak tvojeg kraja”. I četiri mjeseca poslije, to se ostvarilo”, rekao je Hebrang.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.