Wikipedia

HDZ: Umag prvi u Istri dobio Obalu dr. Franje Tuđmana!

Autor: Hina

'Na nužnost da utemeljitelj suvremene hrvatske države i naš prvi predsjednik dr. Tuđman te Grad Heroj dobiju ulice u Umagu apelirao sam još prije nego što smo dogovorili suradnju i formirali većinu u Gradskom vijeću'

Umaško Gradsko vijeće u kojem većinu ima koalicija SDP-HDZ-HSU-HNS-SDA, izglasalo je na zadnjoj sjednici da se Nova obala preimenuje prema prvom hrvatskom predsjedniku, u Obalu dr. Franje Tuđmana, a IDS, čiji su vijećnici na glasovanju bili suzdržani, u srijedu je ustvrdio da je umaški gradonačelnik Vili Bassanese (SDP) popustio pod pritiskom koalicijskog partnera HDZ-a.

 U sazivu umaškog Gradskog vijeća koje ima 17 članova, većinu ima koalicija SDP-HDZ-HSU-HNS-SDA s ukupno devet vijećnika, IDS ima sedam a Živi zid jednog vijećnika. Predsjednik Gradskog vijeća je Jurica Šiljeg, inače predsjednik županijskog odbora HDZ-a Istarske županije.

 Uz imenovanje dosadašnje Nove Obale u Obalu dr. Franje Tuđmana,  za koju je glasovalo 10 vijećnika, Umag je umjesto Kolodvorske ulice dobio i Aveniju grada Vukovara.

 Umaška organizacija IDS-a u priopćenju tvrdi kako je  “gradonačelnik Umaga Vili Bassanese očito popustio pod pritiskom HDZ-a te je pristao na preimenovanje obale umjesto da se fokusira na ključne projekte za grad”.

 Predsjednik Gradske podružnice IDS-a Umag Daglas Koraca također kaže kako se Grad Umag nije uzdigao iznad politike skidanja i postavljanja ploča na ulicama i trgovima, koja je štetna i koja vodi podjelama u društvu, te se pita koja je “sljedeća ulica ili trg na redu”.

 “Apsolutno je jasno da iza ovakve odluke stoji pritisak HDZ-ovih vijećnika, a gradonačelnik je očito spreman prihvatiti sve njihove zahtjeve kako bi održao većinu u gradskom vijeću”, naveo je Koraca. Smatra da će “sličnih pritisaka sigurno biti i u budućnosti” i pita se “hoće li SDP imati snage othrvati se novim zahtjevima svog koalicijskog partnera”.

Smatra i da su štetne odluke vladajuće većine s posljednje sjednice Gradskog vijeća o osnivanju dviju novi ustanova – Agencije za razvoj “RAZ.UM” i Agencije za manifestacije




Predsjednik umaškog IDS-a tvrdi da gradska vlast nastavlja s politikom zapošljavanja novih ljudi na teret građana, i da “takva praksa Gradu Umagu već godinama osigurava neslavnu titulu najrastrošnije gradske uprave u Republici Hrvatskoj”.

HDZ: Umag prvi u Istri dobio Obalu dr. Franje Tuđmana  

Iz HDZ-a istarske županije priopćeno je kako su ponosni što je Umag prvi u Istri dobio Obalu dr. Franje Tuđmana te da je grad Kolodvorsku ulicu preimenovao u Aveniju grada Vukovara!




 “Što drugo mogu reći nego da sam – ponosan! Na nužnost da utemeljitelj suvremene hrvatske države i naš prvi predsjednik dr. Tuđman te Grad Heroj dobiju ulice u Umagu apelirao sam još prije nego što smo dogovorili suradnju i formirali većinu u Gradskom vijeću”, izjavio je dr. Jurica Šiljeg, predsjednik umaškoga Gradskog vijeća i predsjednik istarskog HDZ-a, objavljeno je na službenim internetskim stranicama HDZ-a.  Zahvalio je i predstavnicima SDP-a i Živog zida što su podržali njihov prijedlog. “

 “Nadam se da će u ostalim lokalnim jedinicama u Istri slijediti primjer Umaga. Dr. Tuđman i Vukovar to zaslužuju”, naglasio je dr. Šiljeg.

Ocijenio je i kako je to još jedan uspjeh moderniziranog i konsolidiranog istarskog HDZ-a, koji je na svibanjskim lokalnim izborima u Istarskoj županiji postigao najbolji rezultat u zadnjih 20 godina. “Ljubimo naš zavičaj Istru – i jedinu nam domovinu Hrvatsku”, zaključio je u priopćenju predsjednik umaškoga Gradskog vijeća dr. Šiljeg.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.