Robert Anic/PIXSELL

HDZ-OVCI PRIZNALI: Prevozili smo psihički bolesne osobe na glasovanje, to smo radili i prošle godine!

Autor: Z. K.

Tajnik gradskog odbora HDZ-a Šibenika Paško Rakić i Tomislav Lucić priznali su danas da su na biralište u Cvjetnom domu vozili štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Ražinama i kazali da u tome ne vide nikakav problem jer su istu stvar radili i na prošlim izborima, piše šibenik.in

Članica izbornog povjerenstva Branka Novoselić Belamarić (SDP), prijavila je u nedjelju HDZ zbog grubog kršenja izbornih propisa jer su prema njenim navodima navodili psihički bolesne ljude za koga glasati. Kako je izjavila, visoko rangirani HDZ-ovci dovodili su kombijem te osobe na biračko mjesto 39 u ustanovu za starije osobe Cvjetni dom, a dovedene osobe pitale su gdje je lista pod brojem devet za koju su, kaže ona, dobili nalog da glasaju.

Te osobe bile su slabo pokretljive pa smo su im članovi izbornog povjerenstva otvarali birački listić, rekla je ona, dok HDZ-ovci u tome ne vide nikakav problem.

– Na poziv stranačkih kolega i prijatelja, za svaki izbor prevozim ljude na biračko mjesto. To su slabo pokretni ljudi. Vozilo je neobilježeno, a nikada s njima ne idem na biračko mjesto. Očito da članica izbornog povjerenstva slabije poznaje pravila i ako itko smatra da nešto nije po propisima neka se žali Izbornom povjerenstvu – kazao je Paško Rakić, inače tajnik gradskog odbora HDZ-a, za šibenik.in, a slično je rekao i Tomislav Lucić gradski vijećnik HDZ-a koji priznaje da je mladež HDZ-a zaista prevozila nepokretne osobe na biralište.

‘Stranačka mladež HDZ-a svake izbore organizira prijevoz za osobe koje su nepokretne, a koje nemaju nekoga u svojim obiteljima da ih vozi na birališta. Nas angažiraju članovi obitelji tih osoba. Na biračko mjesto ne idemo. Ja sam cijelo vrijeme sjedio u kombiju i nitko im ništa nije sugerirao niti govorio uopće išta o današnjim izborima’, rekao je  Lucić.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.