Dusko Jaramaz/PIXSELL

HDZ-ovac zaradio prekršajnu prijavu: SDP-ovca nazvao tovarom i usporedio ga sa Slobodanom Miloševićem

Autor: Dnevno.hr

Istina je da sam Klarinu rekao da je tovar. Isprovocirao me lažima i huškanjem naroda u maniri Slobodana Miloševića, kazao je predsjednik vodičkog HDZ-a Cukrov Desto.

Šibenska policija zbog remećenja javnog reda i mira tijekom prosvjeda zbog ukidanja timova hitne pomoći na otoku Murteru, održanom u subotu u Vodicama, podnijeti će optužni prijedlog protiv 58-godišnjaka, javlja Šibenik.in. Kako  doznaju, riječ je o Anti Cukrovu Desti kojem zbog uvrede načelniku Tisnog, Ivanu Klarinu, prijeti novčana kazna u iznosu od 200 DEM ili 30 dana zatvora (da, dobro ste pročitali u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira kazne se još izražavaju u njemačkim markama).

“Nisam još dobio nikakvu prijavu, ali istina je da sam načelniku Tisnog u jednom trenutku rekao ‘ajde umukni, tovare jedan’. Isprovocirao me svojim huškačkim govorom pred vodičkom gradskom upravom gdje je vrijeđao moje sugrađane i besramno lagao da smo mi odgovorni što oni nemaju ekipe hitne pomoći. Njegovo huškanje protiv mještana grada koji je na samo par kilometara od Murtera, podsjetio me na retoriku Slobodana Miloševića početkom devedesetih i odgovorio sam mu istom mjerom”, govori Cukrov Desto.

Predsjednik vodičkog HDZ-a kaže da je Klarin izmanipulirao prosvjednike i naveo ih da misle da su za njihove probleme krivi Vodičani.

“Došao je vrijeđati nas u našu kuću, krajnje bezobrazno i isključivo, s nevjerojatnim rječnikom. Radi osobne političke promocije, došao je zavaditi Vodičane s otočanima, da se sutra preko nišana gledamo. Pomislio sam, je li ovaj lud? Govorio nam je ‘lopovi, lažljivci …’ i nakon silnih uvreda koje smatram govorom mržnje, samo na nešto finiji način, osjetio sam se ugroženim kao građanin i kao stranački čelnik. Kad je rekao da to još nije kraj, da ćemo još dobiti, rekao sam mu da je tovar”, priznaje isprovocirani predsjednik vodičkog HDZ-a.

Tvrdi da je ostalo samo na riječi ‘tovare’ te da Klarinu nije poručio da je ‘komunjara’.

“To nije istina. Nisam mu rekao ‘komunjaro’ niti ovu situaciju treba miješati s politikom. Klarin samo može biti sretan što mu nismo pripremili adekvatan doček s tisuću Vodičana, ali neka zna da idući put nećemo ovako blagonaklono gledati na njegove poteze. Pokuša li opet manipulirati ljudima i doći huškati Vodičane protiv svojih prijatelja s Murtera, znat ćemo se obraniti. Trebat će sa sobom dovesti kordon policajaca”, poručuje načelniku Tisnog Ante Cukrov Desto.

U subotu je oko 350 stanovnika Murtera s Klarinom prosvjedovalo na cesti zbog ukidanja timova hitne medicinske pomoći, a potom su se uputili u Vodice gdje su pred zgradom gradske uprave istaknuli transparent “Sram vas bilo”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.