Dusko Jaramaz/PIXSELL

HDZ-OVAC OTKRIO SVOJE PLANOVE? Andrej Plenković: Htio bih da HSS ide s nama u koaliciju!

Autor: A.P.

''idemo u izbornu utakmicu samouvjereni i spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku', rekao je Plenković.

HDZ-ov Andrej Plenković prokomentirao je za Dnevnik Nove TV  unutarstranačku kampanju, moguću aferu i pripremu za parlamentarne izbore.

Jeste li dobili već izvješće o financiranju u stranci?

Nakon ovih informacija tijekom protekla dva dana, ja sam tražio od našeg glavnog tajnika da mi dostavi izvješće o financijskoj situaciji u stranci. Očekujem da će on to uraditi u najskorijem roku.

Najavili ste sankcije za odgovorne – kada očekujete to izvješće i koga konkretno ćete sankcionirati?

‘Nisam spomenuo nikakve sankcije. Kao kandidat za predsjednika HDZ-a želim da budemo odgovorna stranka koja se na transparentan način financira sukladno zakonu o financiranju političkih stranaka. To je naš cilj i odgovornost prema biračima. Smatram da oni koji su uključeni u taj proces, a tu najprije mislim na vodstvo stranke mora biti upoznato s ključnim odlukama i da imaju saznanja što su sve izvori prihoda HDZ-a’, navodi

No ukoliko bude nešto sporno, čija je to politička odgovornost? Je li to na leđima za sada prozvanog zamjenika, u o vrijeme glavnog tajnika stranke, Milijana Brkića?

‘Nema nikakvih prozivki. Znamo da su ti ugovori sklapani prije nekoliko godina. Nama je u interesu da imamo jasnu sliku o tome kako se stranka financirala. Naravno da ćemo razgovarati s aktualnim vodstvom stranke i kolegama koji su u to uključeni. Mislim da je korisno da je svaka pozajmica ili bilo kakvo drugo financiranje stranke sukladno zakonskim propisima. Bitno je da svi koji stanku vode znaju odakle su izvori financiranja.




‘U oporbi ima jako puno panike otkad sam ja najavio kandidaturu. Moji kolege već rade na izbornom programu, razgovaramo s aktualnim, potencijalnim partnerima, idemo u izbornu utakmicu samouvjereni i spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku’, rekao je Plenković.

Htio bi, kaže da i HSS bude s HDZ-om u koaliciji s kojom će ići na rujanske izbore.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.