Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HDZ-ovac Goran Pauk o optužbama protiv Srba: ‘Palimo i gasimo vatre u istoj državi Hrvatskoj. Zajedno’

Autor: dnevno.hr

'Shvaćam emocije ljudi, ali ne smije nas to odvesti u ludilo druge vrste', napisao je Pauk

Šibensko-kninski župan Goran Pauk u utorak je na svojem Facebook profilu  prokomentirao optuživanje Srba za podmetanje požara u Dalmaciji. HDZ-ovac smatra da je potpuno neutemeljeno prozivati srpsku nacionalnu manjinu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Izaša jučer na balkon sa cigarom i vidin pun balkon pepela. Gledam, ma di san istresa cigaru i onda shvatim da vitar nostanji izgorene djeliće županije na moj balkon, i ne samo moj nego po cilom gradu. Ko da nam želi poručiti: nije još gotovo. Moguće i da nije, ali neće nas ta požarna pošast uništiti.

Jači smo mi od nje, ali ipak, izgleda da ovi požari jedan dobar dio puka, čitajući komentare po Fejsu, navode na totalno negativnu euforiju prema pripadnicima srpske nacionalne manjine u našoj županiji šta je totalno loše, krivo pa i neutemeljeno. Shvaćam emocije ljudi, ali ne smije nas to odvesti u ludilo druge vrste.

S druge strane, neki dan sam, prvi put u životu, bija na pravoslavnoj liturgiji povodom pravoslavnog blagdana Isusovog Preobraženja u Manastiru Krka i gledajući i slušajući jednostavno mi se nameće: iste riči, isto značenje, iste molitve, isti i jedan Bog i Isus. Isti kršćani.

Palimo i gasimo vatre u istoj državi Hrvatskoj. Zajedno”, napisao je župan Pauk.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.