Marko Prpic/PIXSELL

HDZ-ov Đakić u ime branitelja o Obuljen: Ona je vrhunski stručnjak, moguće je da nije znala ništa o aktivnostima u HAVC-u

Autor: I.Delić

Moguće je da ona premda je bila u Havcu nije znala o tim radnjama koje se spominju, nisam vidio nalaz revizije, proučio sam ono što su mi ostavili branitelji i tamo je odgovornost na onima koji su upravljali Havcom, a to je gospodin Hribar Hrvoje koji je tamo bio premoćan, a o tome ćemo vidjeti kada uđemo u problematiku.

Da je izbor ministrice kulture te predstavljanje Nine Obuljen na Predsjedništvu HDZ-a po Plenkovića bio jedan od najtežih zadataka oko sastavljanja Vlade i nije neko pretjerano iznenađenje. No, dio medija raspisao se o tome kako se imenovanju Obuljen usprotivio i šef Hvidre Josip Đakić, a on je pak svoje stajalište iznio u razgovoru za naš portal tvrdeći da je na sastanku s predsjednikom Plenkovićem iznio svoje stajalište iz braniteljskog aspekta. -Ustvrdio sam, kao što sam i prije rekao da je Nina Obuljen vrstan stručnjak i kvalitetan suradnik, ona je u prijašnjim vladama bila operativna i korisna, i s nama zajedno surađujući rješavala je probleme Hrvatske radiotelevizije te brojne druge, ali upozorio sam da ovo s Havcom ne daje dobru sliku te da moramo nešto poduzeti kako bi to uklonili s njezinih leđa- kaže Đakić koji o danas već bivšem ministru Zlatku Hasanbegoviću nije želio pričati s obzirom na to da ga ne poznaje dovoljno dobro.

-Nije bilo previše vremena da se upoznamo pa ih ne mogu uspoređivati, znam samo ono što je bilo u eteru, a reakcije branitelja neće biti problem po HDZ i Vladu kada je u pitanju Obuljen jer vjerujem da će Plenković, ali i ministrica poduzeti sve aktivnosti u dogovorenom pravcu i koje branitelji očekuju da bi se razjasnila situacija s Havcom te provjerile eventualne nepravilnosti. Treba vidjeti što je državna revizija našla, a vjerujem da će se u slučaju nepravilnosti promijeniti Upravno vijeće Havca. Moguće je da ona premda je bila u Havcu nije znala o tim radnjama koje se spominju, nisam vidio nalaz revizije, proučio sam ono što su mi ostavili branitelji i tamo je odgovornost na onima koji su upravljali Havcom, a to je gospodin Hribar Hrvoje koji je tamo bio premoćan, a o tome ćemo vidjeti kada uđemo u problematiku- zaključio je Đakić.

Autor: I.Delić

ZADNJE VIJESTI