Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov Anušić: ‘Apsolutno smo za suradnju s Mostom!’

Autor: T. P.

"Ja sam bio protiv raspada koalicije i rušenja vlade, ali Most mora shvatiti ako želi biti korektan i ravnopravan partner mora se ponašati politički odgovorno i politički zrelo, a ne da se na klubu dogovori jedan stav i glasovanje, pa da se u Saboru drugačije govori i da se problemi iznose u medije", rekao je Anušić.

Ivan Anušić, član predsjedništva HDZ-a i prvi čovjek Osječko-baranjske podružnice stranke, javio se telefonom u Dnevnik N1 televizije.

“Glasao jesam i očekujemo da već večeras, kad službeno postane predsjednik, krene u predizbornu kampanju i rad na terenu, pokazivanje onog što će do 11. rujna predstaviti članstvu i biračima. G. Plenković je donio i donijet će težinu u HDZ, nov način shvaćanja i razumijevanja politike, on je političar vrhunskog hrvatskog i europskog karaktera”, rekao je Anušić s obzirom na to da su danas održani unutarstranački izbori u HDZ-u na kojima je jedini kandidat za predsjednika stranke bio Andrej Plenković.

“U kampanji ćemo nastaviti putem gospodarske reforme koja je pitanje broj jedan u Hrvatskoj. Naglasak neće biti na ideologiji, već gospodarskom rastu, BDP-u, zaposlenosti, mladima koji napuštaju Hrvatsku. Izbori su bili u studenom prošle godine, ni godinu dana neće proći od drugih izbora. U onakvoj konstelaciji snaga Vlada nije mogla funkcionirati. Naš adut je to što je Plenković potpuno novo lice, donijet će provjetravanje cijele političke scene u Hrvatskoj. Sve stranačke opcije idu sa starim kadrovima koji su doveli do ovakvog stanja u državi. HDZ sada na čelu ima novog čovjeka, novog vođu, koji ima najviše šanse za premijera. Definitivno smo svi naučili, nažalost, na vlastitim greškama kako se politika ne može i ne smije voditi. Nadamo se da su pouke izvukli i saborski zastupnici i čelnici Mosta, koji su najzaslužniji za kompletan problem”, istaknuo je Anušić koji je potvrdio i da je HDZ apsolutno za suradnju s Mostom, što je rekao ranije i sam Plenković.

“Ja sam bio protiv raspada koalicije i rušenja vlade, ali Most mora shvatiti ako želi biti korektan i ravnopravan partner mora se ponašati politički odgovorno i politički zrelo, a ne da se na klubu dogovori jedan stav i glasovanje, pa da se u Saboru drugačije govori i da se problemi iznose u medije. Apsolutno ne vidim problem da surađujemo s Mostom, već i sa svima koji shvaćaju ozbiljnost trenutka. Hrvatska je kao zajednice ugrožena, vanjski nam dug dolazi na naplatu, to je 750 milijuna eura sljedeće godine. Ako želite napraviti nešto za ovaj narod, moramo se uozbiljiti i nasilu se složiti”, zaključuje Anušić za N1.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI