HDZ će zbog crnih fondova zabranit nakon izbora

Autor: dnevno.hr

Možda će i nakon ovog intervjua neki ponovo reći da nisu ništa učinili, ali o tome se i radi! Morali su progovoriti o čemu smo to odlučivali zajedno i u kojim okolnostima! Ali, strah za vlastite guzice izazvala je kod velike većine – amneziju, rekao je Polančec u intervjuu za Novi list.

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec u intervjuu za Novi list rekao je kako bi HDZ kao stranka mogao dobiti zabranu rada, ako se utvrdi da je imala crni fond, te ako se zbog afere Fimi medija podnesu odštetni zahtjevi, te stranka ne bude u mogućnosti vratiti novac kojim je punjen crni fond.

Polančec je na pitanje vjeruje li da je žrtva političkih motiviranih procesa kojima je cilj bio pokazati EU da se Hrvatska bori protiv korupcije na visokoj razini, što je bio jedan od uvjeta za završetak pregovora, odgovorio:

– Da. Duboko sam uvjeren da sam žrtva, prije svega postupaka mojih bivših kolega. Možda će i nakon ovog intervjua neki ponovo reći da nisu ništa učinili, ali o tome se i radi! Morali su, morali su progovoriti o čemu smo to odlučivali zajedno i u kojim okolnostima! Ali, strah za vlastite guzice izazvala je kod velike većine – amneziju.

Od bivših kolega u Vladi kaže kako mnogima nije bio simpatičan, na primjer Ivanu Šukeru i Jadranki Kosor, koja je, nakon Hebrangovog povlačenja, ostala jedina potpredsjednica Vlade i vidjela u Polančecu konkurenciju.

Polančec je kazao kako je Sanader bio autokrat, međutim kako su i ostali članovi Vlade sudjelovali u donošenju odluka.

– Naša je politička odgovornost što smo na Predsjedništvu HDZ-a često klimali kad nam je srce govorilo – ne. Premda niti meni niti bilo kome drugom Sanader nije držao pištolj na čelu. Svatko od nas mogao je odstupiti, da barem ja jesam, ili da je barem Sanader prihvatio koju od moje dvije pisane ostavke. Na Predsjedništvu sam držao brojne prezentacije, bilo je i polemičke rasprave, ponekad i glasovanja. Kad je odluka donijeta ona se pretočila u Vladine zakone, uredbe, strategije… Moje bivše kolege koji danas vode državu i tvrde da se ne sjećaju toga, može biti sram. Svima im zamjeram što jasno nisu istupili i rekli koje smo odluke donosili zajedno. Prvi je Sanader morao istupiti u tom smislu i može ga biti stid što nije – rekao je Polančec u intervjuu za Novi list.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.