Ivica Galovic/PIXSELL

HDSSB: ‘Tražimo veća ulaganja u poljoprivredu, željeznice i ceste te očuvanje naših riječnih luka’

Autor: dnevno.hr

Zatražili su i reprogram dugova blokiranih građana, reviziju privatizacije i pretvorbe, naplatu ratne odštete od Srbije i pronalazak nestalih u Domovinskom ratu

Vukovarska podružnica HDSSB-a oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojem traže da se proglasi isključivi gospodarski pojas Slavonije i Baranje radi zaštite od daljnje pljačke slavonskog seljaka i žitelja Slavonije i Baranje.

“Tražimo veća ulaganja u poljoprivredu, odnosno redovitu isplatu poticaja u ratarstvu i stočarstvu, ulaganje u navodnjavanje, zaštitu hrvatskih voda i šuma od privatizacije, izgradnju akumulacijskih jezera, izgradnju hladnjača za očuvanje voća i povrća, klaonica za obradu i preradu mesa, zaštitnu cijenu žitarica i mlijeka.

Tražimo ulaganja u željeznice i ceste i očuvanje naših riječnih luka u Vukovaru i Osijeku, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednica podružnice Slavica Jelinić”, poručuju oni i navode zahtjev za izgradnjom novih domova za stare i nemoćne, sportskih dvorana i dječjih igrališta, obnovu ratom oštećenih škola kao i izgradnju novih.

Zatražili su i reprogram dugova blokiranih građana, reviziju privatizacije i pretvorbe, naplatu ratne odštete od Srbije i pronalazak nestalih u Domovinskom ratu.

“Jednom riječju tražimo da prestane uništavanje i iskorištavanje Slavonije i Baranje. Slavonija je kao prva crta obrane dala veliki doprinos u Domovinskom ratu, ali očito je nekima služila za ratno bogaćenje, pljačku i uništavanje gospodarstva dok su drugi pretrpjeli ratno razaranje, položili svoje živote i izgubili svoje najmilije”, zaključuje Jelinić.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.