Marko Mrkonjic/PIXSELL

HDSSB isključio 8 članova stranke, uključujući Šišljagića, 8 suspendirao

Autor: Dnevno.hr

Isključeni su "zbog ozbiljnih povreda prava i obveza člana HDSSB-a utvrđenih člankom 10. Statuta stranke, te zbog svog političkog djelovanja i javnih istupa, okupljajući i formirajući neformalnu skupinu članova HDSSB-a sa ciljem onemogućavanja redovnog rada i djelovanja legitimno izabranih stranačkih tijela.

HDSSB je priopćio kako su odlukom Suda časti u prvom stupnju iz članstva stranke isključeni: Vladimir Šišljagić, Antun Glavaš, Damir Maričić, Jasna Matković, Ivan Lović, Irena Mikić Brezina, Darko Mikić i Zoran Kovač.

Kako navode, isključeni su “zbog ozbiljnih povreda prava i obveza člana HDSSB-a utvrđenih člankom 10. Statuta stranke, te zbog svog političkog djelovanja i javnih istupa, okupljajući i formirajući neformalnu skupinu članova HDSSB-a sa ciljem onemogućavanja redovnog rada i djelovanja legitimno izabranih stranačkih tijela.
U priopćenju su istaknuli i kako je razlog isključenja iz stranke i sudjelovanja na izvanrednoj konferenciji za medije neformalne skupine članova HDSSB-a održane 26. listopada te zbog kršenja statutarnih prava i obveza članova stranke.

Pokrenuti su i stegovni postupci protiv Božidara Šnjadera, Andreja Bička, Renata Kovača, Stjepana Ribića, Antonija Sobola, Hrvoja Lukačevića, Dine Tijardovića i Envera Rečice.

Podsjetimo, ranije u srijedu objavljeno je i kako su iz stranke isključili Danijelu Lovoković te njezina zamjenika Dinka Burića.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.