Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL

HASANBEGOVIĆ TUŽI TOMIĆA, PISAC U NEVJERICI: ‘Nisam znao da je ministar zlonamjeran i pakostan’

Autor: T. P.

Tomić je dodao i da Hasanbegović "pokušava kontrolirati medije''.

Počeo je sudski proces na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u kojemu tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović tuži publicista Antu Tomića, tražeći isplatu 30 000 kuna za duševne boli zbog teksta “Jadi političkog minotaura” objavljenog 28. siječnja ove godine u beogradskom Ninu.

Hasanbegović se na sudu nije pojavio, a Tomić je uoči postupka za N1 televiziju ispričao svoju stranu priče:

”Mislim da mu tekst nije nanio neugodnosti, riječ je o tekstu koji je izašao u Beogradu. On je napravio predstavu oko toga. Sam tekst je po mom sudu vrlo blag jer to je bilo na početku njegova mandata i mandata te vlade, kad nismo ni znali tko je on. Nisam imao pojma da je zlonamjeran i pakosan i bio je to blagi, umjeren tekst o tome kako mi je neobično da se pojavio neki zagrebački  musliman među desničarima, islamofobima. Bio je to tekst sućuti za čovjeka koji se trudi svidjeti ljudima koji ga potajno ne podnose. Ja nisam ni u peti imao da bih ja njemu mogao izazvati duševne boli. Mi smo ovdje samo radi predstave, da se on prikaže veliki Hrvat kojeg čak u beogradskim medijima napadaju”, izjavio je Tomić za N1.

”Ja sam mislio da je on bolja osoba i da neće biti tako strašan ministar. Ja sam uvijek oprezniji prema manjinama i negdje se trudim biti dobronamjeran i oprezan, zato sam to napravio negdje gdje sam mislio da to neće biti toliko primijećeno”, naglasio je Tomić dodavši da bi to i ponovio jer je ovdje riječ o “napadu na slobodu govora”.

Istaknuo je i da Hasanbegović “pokušava kontrolirati medije”.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI