Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović: Suradnja s Bandićem, kakvu je primjenjivao HDZ, nama nisu prihvatljivi! Nismo niti sektaši niti politikanti

Autor: Dnevno.hr

Na upit hoće li im biti moguće surađivati s HDZ-om, odgovorio je: “Moguće je, jer je to načelna suradnja oko konkretnih stvari

Zlatko Hasanbegović zadovoljan je razvojem događaja oko promjene imena Trga maršala Tita, ali je i dalje je oprezan, piše Novi list.

“Ključan je bio naš takozvani ultimatum Bandiću, koji je nakon toga shvatio da nema većinu, a vjerujem da su ulogu imali i ljudi iz njegovog okruženja, posebno branitelji, koji su za promjenu naziva trga. Osobno sam skloniji tome da se ubuduće on zove Sveučilišni trg, više sam za takve građanske nazive, ali ako je ovo jedini način pristat ćemo na Trg Republike Hrvatske”, rekao je Hasanbegović.

“Međutim, sad moramo dobiti jamstva da će Gradska skupština zaista donijeti tu odluku, da ne bi Bandić naknadno rekao da su neki njegovi zastupnici protiv i da on tu ništa ne može. Logično bi bilo da 26 vijećnika Bandićeve liste, HDZ-a i Nezavisni za Hrvatsku potpišu sporazum kojim bi se obvezali da će glasovati za preimenovanje Titovog trga”, dodao je.

“Pregovori još uvijek nisu počeli”, kazao je u Hrvatskom saboru. Očekujem početak pregovora. Konstituiranje je u četvrtak, no čini mi se da to nije realno s obzirom da se ozbiljni pregovori koji neće biti politikanstvo ne mogu dovršiti za dva dana”.

Na pitanje koji će biti daljnji uvjeti stranke Neovisni za Hrvatsku, Hasanbegović je odgovorio: “Ovo je bio ključni preduvjet za početak razgovora. Sada ćemo konkretno razgovarati o načinu i modalitetima konstituiranja Skupštine i konkretne podjele odgovornosti”.

“Stari obrasci suradnje s gospodinom Bandićem, kakve je primjenjivala Hrvatska demokratska zajednica, nama nisu prihvatljivi”, istaknuo je, javlja HRT.

Na upit hoće li im biti moguće surađivati s HDZ-om, odgovorio je: “Moguće je, jer je to načelna suradnja oko konkretnih stvari. Mi nismo niti sektaši niti politikanti, već odgovorni političari”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.