Robert Anic/PIXSELL

Hasanbegović se izgurava – sve je to perfidna priprema za ustoličenje nove ministrice kulture

Autor: Franciska Jurak

Nina Obuljen bila je i jest članica Upravnog odbora HAVC-a, i to u vremenu kada je isti financirao i promovirao po svjetskim festivalima velikosrpske laži u obliku pamfleta „15 minuta – masakar u Dvoru“ i „Chris the Swiss“, kada je protivno zakonima, domoljublju, moralu i zdravom razumu unutar članova Upravnog odbora i AV Vijeća HAVC-a međusobno podijeljeno više desetaka milijuna kuna državnog novca.

Danima već čitamo o ministru Hasanbegoviću. Iz tobožnjih izvora iz vrha HDZ-a čuje se kako ga ismijavaju, ne priznaju mu izborni rezultat… Kažu tek je deveti po preferencijalnim glasovima i pritom zanemaruju činjenica da su zbog njegova visokog trećeg mjesta na izbornoj listi mnogi u II. izbornoj jedinici dali preferencijalni glas Milijanu Brkiću da i on uđe u Sabor. Ne vide ga kao novog ministra, pokušavaju uvjeriti hrvatsku javnost da je isti prošlost, a ne sadašnjost HDZ-a…

Ustvari se radi o perfidnoj pripremi za ustoličenje nove ministrice kulture – Nine Obuljen, što su današnji portali i najavili, kao i jedan tjednik.

No, tko je Nina Obuljen i čime se ona danas bavi – o tome se ne piše, poglavito o njezinu članstvu u centru protuhrvatske koruptivne ideje i prakse – HAVC-u.

Nina Obuljen bila je i jest članica Upravnog odbora HAVC-a, i to u vremenu kada je isti financirao i promovirao po svjetskim festivalima velikosrpske laži u obliku pamfleta „15 minuta – masakar u Dvoru“ i „Chris the Swiss“, kada je protivno zakonima, domoljublju, moralu i zdravom razumu unutar članova Upravnog odbora i AV Vijeća HAVC-a međusobno podijeljeno više desetaka milijuna kuna državnog novca.

USKOK i Državno odvjetništvo pod istragom drže sve osobe prijavljene u koruptivnom lancu, tako i Ninu Obuljen koja nije poduzela baš ništa shodno svojim zakonskim obvezama da kao članica Upravnog odbora ukaže na kriminal, zaustavi krađu našeg novca i pokrene smjenu Hrvoja Hribara s mjesta ravnatelja HAVC-a, iako je inspekcijski nadzor Ministarstva kulture utvrdio mnoštvo nezakonitosti i nepravilnosti u radu HAVC-a, kao i mišljenje predsjednice Povjerenstva za sukob interesa koja se složila s navodima mnogih predstavki protiv Hribara, ali nije htjela pokrenuti postupak jer Hribar nije državni dužnosnik i trebaju ga smijeniti upravo članovi peteročlanog Upravnog odbora među kojima je i Nina Obuljen.

Naprotiv, upravo je ona zajedno s Jasenom Mesićem pokrenula cijelu operativnu akciju „spašavanja“ Hrvoja Hribara koji bi tako i dalje ostao na čelu HAVC-a, uspjevši tako po tko zna koji put zadržati naklonost političara kojima nikada nije ostao dužan, galantno dijeleći ne svoj, već državni novac.

Jasenu Mesiću Hrvoje Hribar je osmislio, platio i organizirao snimanje dokumentarnog uradka o njegovom učešću u izboru, i to upravo u VI. izbornoj jedinici gdje je i grad Dvor. Nema kraja cinizmu i kvazi elitizmu Jasena Mesića i Hrvoja Hribara koji su tako ponovo ismijali građane i branitelje Pounja i cijele naše Domovine.




Hribar se hvalio da je preko Nine Obuljen Mesiću svo vrijeme vlasti SDP-a i HNS-a slao na godišnjoj razini i više desetaka tisuća eura, što i nije tako teško, jer je Hribaru na godišnjoj razini dano oko 9 milijuna eura za rad HAVC-a. Tako je jašući na krilima partije i (ne)narodnjaka osiguravao i sigurnu obalu za prizemljenje ukoliko dođe do smjene vlasti, kao što se i dogodilo.

Nina Obuljen, Dubrovkinja koja je do savršenstva dovela trgovački slogan „Sa svakijem lijepo, ni sa kijem iskreno“, u cijelu priču uvela je jednog od rijetkih nekorumpiranih političara, pobjednika ovih izbora, Andreja Plenkovića, tvrdeći da su kućni dugogodišnji prijatelji i da će on sigurno podržati njenu kandidaturu za ministricu. Ministricu pod ozbiljnom istragom za učestvovanje u koruptivnom lancu i prikrivanje višemilijunske korupcije? To ne bi bila nova Hrvatska kakvoj se nadamo i kakvu očekujemo, već na žalost više puta viđena i doživljena.

Na potezu je Andrej Plenković! Kao čovjek visokih europskih standarda, neupitna znanja i kulture, vjerujemo da će znati procijeniti tko je svih ovih godina uništavao hrvatsku kulturnu matricu i krao državni novac, od onih koji su ga spremni braniti i kulturni identitet i teško stečeni novac ovog napaćenog naroda.




Autor:Franciska Jurak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.