Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović objasnio razloge zbog kojih se ne kandidira za predsjednika HDZ-a

Autor: T. P.

"U donošenju konačne odluke o kandidaturi, ali i odabiru načina moga budućeg stranačko-političkog djelovanja vodio sam se interesom HDZ-a te nastojanjem da u kritičnom predizbornom trenutku ni na koji način ne pridonesem unutarstranačkoj polarizaciji i produbljivanju neutemeljenih i izvana nametnutih društvenih kontroverzi o mome djelovanju, a što bi olakšalo povratak na vlast Zorana Milanovića", naveo je među ostalim Hasanbegović.

Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a, izjasnio se o tome da se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a.

“Nikada nisam istaknuo kandidaturu za predsjednika HDZ-a, pa je ne mogu ni povući u ime ili korist drugoga kandidata. U donošenju konačne odluke o kandidaturi, ali i odabiru načina moga budućeg stranačko-političkog djelovanja vodio sam se interesom HDZ-a te nastojanjem da u kritičnom predizbornom trenutku ni na koji način ne pridonesem unutarstranačkoj polarizaciji i produbljivanju neutemeljenih i izvana nametnutih društvenih kontroverzi o mome djelovanju, a što bi olakšalo povratak na vlast Zorana Milanovića i na nj i njegovu Partiju oslonjene pseudoljevice i obnovu njezina tek načetoga društvenog utjecaja”, naveo je Hasanbegović u odgovoru za Jutarnji list.

“Moja savjest i političko-nacionalna odgovornost presudili su u donošenju konačne odluke da ni na koji način ne sudjelujem u izboru novoga predsjednika HDZ-a”, zaključio je Hasanbegović.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI