Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović će biti ili ministar kulture ili samo zastupnik: Ne prihvaća nijednu drugu funkciju

Autor: dnevno.hr

Da Hasanbegovića ne želi i u novoj Vladi, jasno je dao do znanja Milorad Pupovac

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Zlatko Hasanbegović uskoro bi trebali razgovarati o  “pozicioniranji” Hasanbegovića unutar nove Vlade, piše Večernji list.

Da Hasanbegovića ne želi i u novoj Vladi, jasno je dao do znanja Milorad Pupovac koji je kazao da će manjinske mandate dati u potporu Plenkoviću samo ako u njoj ne bude sada već bivši ministar kulture.

U krugu Zlatka Hasanbegovića izričito kažu da, ako ne bude ministar kulture, neće prihvatiti nijednu drugu funkciju.

“Ako nije dostojan biti ministar, kako bi bio dostojan biti potpredsjednik Sabora?”, rekla je osoba bliska Hasanbegoviću za Večernji list. Kaže da takvu ponudu Hasanbegović formalno još nije dobio. U njegovu krugu potvrđuju da će razgovarati s Plenkovićem, ali i dodaju da su se Hasanbegović i Plenković u posljednjih desetak dana već više puta vidjeli.

“Da Milorad Pupovac nije potegnuo pitanje njegove ministarske pozicije, Hasanbegović ne bi postavio pitanje svoje pozicije ministra kulture”, rekao je izvor blizak tehničkom ministru. No, ne bude li ministar, bit će “običan” zastupnik i neće otići iz HDZ-a.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.