Marko Mrkonjic/PIXSELL

Hajduković: ‘Želim SDP u kojem sukobljavanje razmišljanja i ideja jedino gura stranku naprijed’

Autor: dnevno.hr

Hajduković želi dodatno uključiti i mlade jer smatra da liste moraju biti presjek društva.

Jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, Domagoj Hajduković, želi promijeniti lošu zastupljenost žena na listama svoje stranke, pa tako želi potaknuti i raspravo o uvođenju takozvanih cik-cak listi.

Cik-cak liste zapravo su one na kojima su naizmjenično postavljena imena muških i ženskih kandidata. “Činjenica je da sada imamo samo pet zastupnica u Saboru, a ja znam da ima puno vrijednih i pametnih žena u SDP-u, koje su samozatajne.

Pozivam ih da pomognu stranci, ali stranka pritom mora pomoći i njima. Cik-cak liste nisu zakonski regulirane, ali mi to u SDP-u možemo postaviti kao interno pravilo, jednako kao što smo postavili pravilo izbora predsjednika stranke po načelu jedan član – jedan glas, što su kasnije preuzele i druge stranke”, kazao je Hajduković za tportal.

Hajduković želi dodatno uključiti i mlade jer smatra da liste moraju biti presjek društva. “Također, volio bih da bude što više debata pred članovima i simpatizerima, jer želim SDP u kojem sukobljavanje razmišljanja i ideja jedino gura stranku naprijed, a ne nazad”, kazao je Hajduković.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.