Marko Mrkonjic/PIXSELL

Hajduković odustao od utrke za predsjednika SDP-a

Autor: dnevno.hr

"U SDP sam ušao 2000. godine želeći biti dio promjena u Hrvatskoj koje je provodila vlada na čelu sa SDP-om", poručio je Hajduković.

Domagoj Hajduković u utorak je odustao  od kandidature za predsjednika SDP-a.

“Povukao sam kandidaturu za predsjednika SDP-a i dajem podršku Davoru Bernardiću za tu funkciju”, potvrdio je za N1.

“U utrku za predsjednika SDP-a krenuo sam otvorena srca, jer sam želio unijeti mladenačku svježinu u ideje i vizije kako naša stranka i Hrvatsko društvo treba u budućnosti izgledati, u kojem se smjeru treba mijenjati i kako od SDP-a učiniti stožernu stranke ljevice u Hrvatskoj. Htio sam i skrenuti pažnju na regiju iz koje dolazim Slavoniju i na probleme gospodarskog i demografskog propadanja s kojima se suočava.

U SDP sam ušao 2000. godine želeći biti dio promjena u Hrvatskoj koje je provodila vlada na čelu sa SDP-om. Šesnaest godina kasnije kandidirao sam se za predsjednika jer sam želio ponuditi novu i svježu perspektivu na to kakva politika treba biti, kao i dati nadu mojoj generaciji, koja umjesto da gradi Hrvatsku iz nje emigrira, da Hrvatska i politika može i moraju bolje, mogu i moraju osigurati im perspektivu i zadržati i vratiti kući.

Među kandidatima ima onih koji pripadaju mojoj generaciji, koji imaju vrlo sličnu perspektivu na to kako mijenjati SDP i politiku, koji su kao i ja u stranci stasali je i gradili, koji su u svoju kampanju krenuli upravo iz regije koje dolazim, Slavonije, kako bi skrenuli pažnju na izazove s kojima se kao stranka i društvo tamo nosimo. Govorim naravno o Davoru Bernardiću.

Moje kolegice i kolege i ja zajednički smo došli do zaključka da treba spriječiti osipanje velikog broja glasova članica i članica i daljnje podijele koje bi mogle iz takvog scenarija nastati. Mislimo da je vrijeme za okupljanje i jačanje. Odlučili smo stati iza Davora i dati mu vjetar u leđa jer SDP-u je potrebno novo poglavlje s novim idejama i novim ljudima, a za to je potrebna široka koalicija kojoj je prioritet ujediniti stranku!

Vrijeme je za novu generaciju na čelu SDP-a”, poručio je Hajduković.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.