Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hajdaš Dončić otkrio: SDP prekida suradnju sa dvjema strankama

Autor: AM.P.

Nakon postignute suradnje sa HSS-om, Laburisti SDP-u više nisu potrebni.

Odluka HSS-a da prihvati ponudu SDP-a o zajedničkom izlasku na ponovljene izbore u rujnu, prema riječima Siniše Hajdaša Dončića rezultirala je preslagivanjem njihove Narodne koalicije. Ona će sada, kako je rekao za Zagorski list biti sastavljena od samo četiri stranke:SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a.

Dosadašnjim koalicijskim partnerima, Hrvatskim laburistima i Zagorskoj stranci, SDP-ovci će se ovog puta ‘zahvaliti na suradnji’.

-Laburisti jesu lijeva stranka, međutim, nažalost, njihov je rejting u zadnjih nekoliko mjeseci strahovito pao, a predizborne koalicije su, zapravo, matematičke koalicije, tako da je naša procjena da nam trenutno ne mogu donijeti neko dodatno mjesto. Zbog toga smo se zahvalili Laburistima i ovaj put ćemo izaći na izbore bez njih, a isto tako i bez Zagorske stranke. No, i jedni i drugi su i dalje naši partneri na lokalnoj razini, pogotovo u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje i za sljedeće lokalne izbore planiramo surađivati- rekao je bivši ministar prometa za spomenuti medij.

Autor: AM.P.

ZADNJE VIJESTI