Igor Kralj/PIXSELL

HAC se oglasio o djelatnicima koji su krali meso: ‘Utvrđene su nepravilnosti u postupanju pet radnika ‘

Autor: dnevno.hr

Za četiri radnika izrečeno je pisano upozorenje pred otkaz Ugovora o radu te uskrata od plaće u visini od 15%.

Nakon što je u medijima izašla vijesti kako si  neki radnici HAC-a koji su sudjelovali u raščišćavanju mjesta prometne nesreće kod čvora Jakuševac ukrali dio rasutog mesa iz kamiona-hladnjače, oglasila se i Uprava Hrvatskih autocesta održavanja i naplata cestarine.

“Nakon prometne nesreće koja se dogodila 14. listopada 2016. godine na autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac unutarnja kontrola utvrdila je nepravilnosti u postupanju pet radnika koji su sudjelovali u raščišćavanju kolnika nakon nesreće. Uprava HAC ONC-a na temelju nalaza unutarnje kontrole i provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika donijela je odluku o sankcijama za navedene radnike.

Za četiri radnika izrečeno je pisano upozorenje pred otkaz Ugovora o radu te uskrata od plaće u visini od 15%. Za jednog djelatnika za kojeg je utvrđena teža povreda obveza iz Ugovora o radu, izrečena je mjera pisanog upozorenja pred otkaz Ugovora o radu te premještaj na znatno niže radno mjesto.

Ovom prilikom još jednom želimo istaknuti kako Uprava Društva i ostali radnici osuđuju neprimjereno ponašanje nekolicine radnika čak iako je učinjeno nepromišljeno, a posljedica čega je narušavanje ugleda poslodavca”, istaknuto je u priopćenju.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.