Ivo Cagalj/PIXSELL

GRMOJA ŽESTOKO OPLEO PO HRT-U: Oni su glasilo HDZ-a i SDP-a, neka ih financiraju politički sponzori!

Autor: dnevno.hr

''Nadamo se kako se vrh HRT-a, nije na taj taj potez odlučio kako bi im spomenuta politička elita koja svim silama forsira duopol produžila mandate vršitelja dužnosti na čelnim mjestima HRT-a'', navodi.

Na službenoj Facebook stranici Mosta Nikola Grmoja objavio je žestoku kritiku HRT-a. Grmoja tvrdi kako je javna televizija postala servis političke elite predvođene HDZ-om i SDP-om. MOST-u je zasmetalo što je HRT odlučio organizirati sučeljavanje Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, dok se Božo Petrov ne spominje.

Objavu Nikole Grmoje pročitajte cijelosti.

“[HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA NAŽALOST NE RADI U JAVNOM INTERESU VEĆ je POSTALA SERVIS POLITIČKE ELITE PREDVOĐENE HDZ-om I SDP-om]

UMJESTO DA BUDE PERJANICA NAŠE DEMOKRACIJE SVE VIŠE POSTAJE NJENA AHILOVA PETA

Nakon što je sada i službeno najavljeno kako će u petak 12. kolovoza 2016. godine na ekranima HTV-a u navodnom sučeljavanju „zablistati“ predsjednici dviju stranaka kojima je proračun bankomat, državne institucije privatne tvrtke, a nacionalni medijski servis megafon za plasiranje propagande koja ih održava na vlasti, MOST nezavisnih lista dužan je upozoriti na zlouporabu HRT-a za promociju dvije najveće političke stranke u Republici Hrvatskoj.

HTV je kao javni servis odlukom da se prije početka službene predizborne kampanje prekršio sve demokratske norme. Sramotno je da na svoju ruku i prije službenog početka kampanje, kršeći jasna pravila, organiziraju sučeljavanje probranih stranaka koje su im dosad postavljale direktore i urednike te na uštrb građana toj instituciji osiguravale lagodno poslovanje.
Nadamo se kako se vrh HRT-a, nije na taj taj potez odlučio kako bi im spomenuta politička elita koja svim silama forsira duopol produžila mandate vršitelja dužnosti na čelnim mjestima HRT-a.

Nacionalna i javna televizija koju svi zajedno mukotrpno financiramo već desetljećima, koju zadnjom kunom pomažu siromašni, stari i nezaposleni, mora biti javni servis koji služi kako bi prenio objektivne, profesionalno obrađene vijesti i informacije, a ne kao promidžbeni bilten vladajuće elite koja je svojim neodgovornim i koruptivnim vladanjem skoro do kraja uništila našu zemlju.

Naravno, ne želimo dovesti u pitanje neovisnost i slobodu medija. Upravo suprotno. Želimo poručiti gospodi s HTV-a, koja radi u interesu HDZ-a i SDP-a da ćemo se još jače zalagati za to da se program koji nam nude napokon počne proizvoditi profesionalno i u potpunosti liši utjecaja politike. Ukoliko smatraju da HRT to kao javni servis nije dužan, neka slobodno osnuju svoju privatnu televiziju koju će financirati sami, uz pomoć političkih sponzora, a HRT neka prepuste onima koji to znaju te žele raditi u interesu javnosti.




Most NL se vrlo aktivno zalaže se za očuvanje nacionalnih bogatstava i javnih dobara te svega što smo zajedno stvarali, nekad u turbulentnim vremenima i teškim uvjetima. I zato ćemo se boriti i za očuvanje HRT-a kao najvažnije informativnog kanala u Hrvatskoj, ali i kao javnog dobra koje je stvarano novcem građana. HRT nije i ne smije biti glasilo HDZ-a i SDP-a.

Stoga je žalosno da nacionalna javna televizija koja je i u puno mračnijim vremenima sačuvala dio profesionalnosti i objektivnosti, danas služi za zatiranje slobode mišljenja te je umjesto perjanice hrvatske demokracije i pluralizma postala njena Ahilova peta.

Nikola Grmoja
Glasnogovornik MOST-a.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.