Ivo Cagalj/PIXSELL

GRMOJA: ‘Još uvijek čekamo odgovor SDP-a, dolazak potvrdio veliki dio oporbe’

Autor: Hina

'Treba vidjeti koja je opcija najbolja i zato trebamo razgovarati', poručio je Grmoja

Most još uvijek čeka odgovor SDP-a na poziv koji je Klub zastupnika te stranke u ponedjeljak uputio oporbenim strankama za sutrašnji sastanak u Hrvatskom saboru na temu pokretanja opoziva potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog slučaja Agrokor, doznaje se u utorak iz te stranke.

“Iz većine oporbenih stranaka stigao je pozitivan odgovor na naš poziv, no još uvijek čekamo odgovor SDP-a”, kazao je Hini politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Dodao je međutim kako će se, neovisno o odluci SDP-a, sastanak oporbe u Saboru u srijedu svakako održati.

“Svi su pozvani, vidjet ćemo tko će se odazvati. Dosad je dolazak potvrdio veliki dio oporbe: GLAS, HSS, Nezavisni za Hrvatsku, Klub Živog zida i Snage”, kaže Grmoja.

Most, ističe, otvara ovu temu, no ‘mostovci’ su spremni doći i na druge sastanke, u organizaciji drugih saborskih klubova. Grmoja kaže da im nije bitno tko će biti nositelj inicijative, samo je bitno suglasje oporbe oko tog pitanja.

Iako ne misle da je trenutno dobra opcija pokušaj opoziva cijele vlade, spremni su i o toj inicijativi razgovarati, bude li SDP na njoj inzistirao.

“Treba vidjeti koja je opcija najbolja i zato trebamo razgovarati”, poručio je Grmoja.




Pitanje Agrokora, ističe, nadilazi bilo kakve stranačke i ideološke razlike. “Martina Dalić je odgovorna za izbor Ante Ramljaka, ona je ta koja je trebala nadzirati proces i trebala bi snositi odgovornost”, ponovio je Grmoja.

Uvjeren je i kako takav stav s njim dijeli “i dobar dio HDZ-ovih zastupnika, a moguće i njihovih partnera”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.