Patrik Macek/PIXSELL

GRMOJA: ‘Jasno je tko je u ovoj državi meritoran – Škegro. Ne Sabor’

Autor: dnevno.hr

''Njegova uloga, pritajenog jastreba, uz ulogu općepoznate sove/Kolege, jednostavno je i dalje dominantna. A to je definitivno porazna činjenica. Znači, kao da se baš ništa nije dogodilo. Ni privatizacija ni pretvorba, ni afere, ni Fimi media, ni korupcija, ni Sanader... Sve se opet vrti u krug.'', navodi

Ekonomist i bivši ministar financija Borislav Škegro danas je rekao da zna tko je pisao lex Agrokor. Osim toga kazao je i kako su predsjednica i Jandroković neinformirani i obmanuti.

Borislav Škegro branio Lex Agrokor, Ramljaka i Dalić: Predsjednicu je netko obmanuo!

Njegove izjave prokomentirao je politički tajnik Mosta, Nikola Grmoja.

Grmojin Facebook status prenosimo u cijelosti.

“Borislav Škegro danas je opet pokazao koliko je i dalje prisutan u hrvatskoj politici, koliko iz sjene vuče poteze i upravlja događajima od nacionalnog interesa.

Njegova uloga, pritajenog jastreba, uz ulogu općepoznate sove/Kolege, jednostavno je i dalje dominantna. A to je definitivno porazna činjenica. Znači, kao da se baš ništa nije dogodilo. Ni privatizacija ni pretvorba, ni afere, ni Fimi media, ni korupcija, ni Sanader… Sve se opet vrti u krug.




Most je jedini, ali zaista, budimo iskreni, jedini, koji je od početka ukazivao na tu spregu, na taj začarani krug iz kojeg, eto, danas je jasno, nismo izašli. A kao što je jučer rekao Božo Petrov, mnogi su se podsmjehivali, kada je Most još u travnju rekao DOSTA aferi Agrokor koja se tada rađala. Buknula je u par mjeseci, a posljedice ćemo osjećati tko zna koliko.

Danas je Borislav Škegro opet imao svoj show time. Baš kao i na svom svjedočenju na istražnom povjerenstvu za Agrokor. Tamo je, prije samo dva mjeseca tvrdio da nije ni znao da se donosi lex Agrokor, jer je bio u SAD-u i nije ga zanimalo što se u Hrvatskoj događa. No, danas tvrdi da zna tko je pisao lex Agrokor! Zna tko je sve konzultiran! Jasno je tko je u ovoj državi meritoran. Škegro. Ne Sabor, ne javnost, ne narod koji će snositi posljedice ovog kravala. Nego Škegro. Važno da je on informiran. To dovoljno govori.

Vjerujem i da je sudjelovao u odabiru savjetnika, masno plaćenih konzultanata…
Baš kao što je sve znao i davne 1999. kada je potpisao državna jamstva Agrokoru od 31 milijun eura. 1999. Todorić je u vrijeme u kojem se teško dolazilo do kredita dobio snažan poticaj države koja je jamčila za obveznice privatne tvrtke, Agrokora! I tada je je prao ruke govoreći kako ništa ne zna jer je bio u inozemstvu, da nema pojma o državnom jamstvu. A bio je potpredsjednik Vlade i ministar financija u to vrijeme kad je i potpisao to jamstvo da bi se pred Povjerenstvom pravio lud i rekao da ne zna tko je odgovoran za stavljanje te točke na sjednicu Vlade. Jasno je da je sve znao i da je najodgovorniji i u tom slučaju.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.