Ivo Cagalj/PIXSELL

GRMOJA IZNIO OZBILJNE OPTUŽBE: ‘Očito se netko boji što ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa rade’

Autor: dnevno.hr

'Nova kriza Vlade dogodila se u trenutku kada su počele istrage oko Agrokora', kazao je Grmoja

Saborski zastupnik i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja iznio je teške optužbe na račun premijera Andreja Plenkovića nakon smjene trojice MOST-ovih ministara, donosi Nova TV.

Na pitanje koji je sljedeći potez Mosta, Grmoja je kazao: Mi smo upoznali predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade s našim stavom oko ministra Marića. Očekivali smo da se ministar Marić sam povuče, jer je postao uteg za ovu Vladu. Ja sam prije nekoliko dana podsjetio na stav sadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a, kad smo imali situaciju u prošloj Vladi gdje se tražio odlazak predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako bi Vlada nastavila s radom”.

“Nismo se mi predomislili. Mi smo HDZ upoznali sa svojim stavom prije 7 dana. Oni znaju za naš stav, kao korektni partneri nismo ga željeli komunicirati u javnosti, izazivati bilo kakvu krizu Vlade, nego smo upoznali korektno partnere s tim i očekivali njihove poteze. Premijer je očito ispred stabilnosti Vlade izabrao ministra Marića i odlučio je rušiti Vladu ovim današnjim potezom”, dodao je Grmoja i istaknuo da Most  i dalje djeluje  u Hrvatskom saboru, a njihovi  ministri nastavljaju raditi svoj posao dok ne budu opozvani ovdje gdje su i dobili povjerenje – u Hrvatskom saboru”.

Ako dođe do ustavne krize Most će tražiti mišljenje Ustavnog suda da se očituje o ovoj situaciji, kazao Grmoja i u nastavku rekao se nova kriza Vlade dogodila u trenutku kada su počele istrage oko Agrokora.

“Zanimljivo je da je donesena odluka o razrješenju ministara MOST-a i da ta odluka stupa na snagu odmah. Očito se netko boji što ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa rade, tj. namjeravaju napraviti”,smatra Grmoja.

Na pitanje je li premijer pod nečijim utjecajem da zaustavi ministra Vlahu Orepića Grmoja je kazao da će to trebati pitati premijera Plenkovića.

 




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.