Patrik Macek/PIXSELL

GRMOJA BRANI KUMA BOŽE PETROVA: ‘To nije kokošar kojem treba uhljebljenje, Most gleda stručnost’

Autor: dnevno.hr

Ponovio je kako je on, a ne Božo Petrov, tražio angažman Bukmira dodavši kako i preuzima odgovornost za to.

Nakon što je u četvrtak kum Bože Petrova odustao od ‘političke funkcije’ u Hrvatskim vodama, u petak se oglasio Nikola Grmoja koji je nekoliko puta ponovio kako je on, a ne Božo Petrov, taj koji je predložio Bukmira.

“Nije odluka o odustajanju od funkcije odluka Mosta, to se vidi iz priopćenja gospodina Bukmira  koji se zahvalio meni jer sam ja ga gurao i smatrao da on može srediti stvari u Vodama. To nije kokošar kojem treba uhljebljene. On je izuzetno imućan čovjek. Ostvario je izuzetne rezultate u našem lokalnom poduzeću. Žao mi je što smo izgubili takvog čovjeka. Bilo je i drugih kandidata u Mostu. Žao mi je što Bukmir nije na toj funkciji jer sam uvjeren da bi imao izvrsne rezultate. Nema nikakve veze kumstvo s Petrovom, ja sam taj koji je smatrao da je on za tu poziciju. Veseli me da će ostati u našem gradskom poduzeću….’, govori Grmoja, piše N1. 

Na pitanje o tome je li svjestan koliko je Most svojom odlukom naštetio svemu što je propagirao Grmoja odgovara: “Da smo uvijek inzistirali na takvim kriterijima, ja bih se s vama složio. Ali mi smo u većini slučajeva odlučili bez obzira na stranačku iskaznicu. Ovaj čovjek je stručan i ja to garantiram, ja sam se u to uvjerio. Znam njegove rezutate. Njegovo kumstvo s bilo kim nema nikave veze. Most će pronaći jednako kvalitetnog kandidata”, kazao je.

Ponovio je kako je on, a ne Božo Petrov, tražio angažman Bukmira dodavši kako i preuzima odgovornost za to.

”Ja sam bio taj koji je inzistirao da se otvori prostor da Bukmir bude među kandidatima. Petrov nije nikako zagovarao Bukmira, ja sam smatrao da je idealan za tu poziciju i još to smatram. Bukmir je nazvao i odustao. On je ostvaren i ne treba mu prozivanje njega i njegove obitelji. Kazao je ne treba Most trpjeti štetu. Meni se zahvalio”, kazao je Grmoja.

Kazao je da se na to mjesto imenuje političkom odlukom.

”Mi se zalažemo za natječaj. Na to se mjesto postavlja sukladno Statutu bez javnog natječaja. Mi ćemo nekoga izabrati i bit će to politička odluka.”

”Ja ću reći sad – sve što u Hrvatskoj ima prefiks “hrvatska” ili “narodna” obično se uz to vežu kriminalne konotacije. Kad netko kaže zašto to niste prijavili DORH-u… Pa da se to tako lako dokazuje koliko bi ljudi završilo u zatvoru? Mi nemamo niti jednu veliku pravomoćnu presudu”, kazao je Grmoja.

Grmoja je naglasio se Most prilikom odabira kadrova vodi isključivo stručnošću kandidata.

”Sada je situacija u Vodama takva da se imenuje na te funkcije na temelju Statuta. To ne znači da ga postavljamo zato što je zaslužan ili blizak nama. Most gleda stručnost, a ne stranačku iskaznicu”, kazao je Grmoja.

 

Autor: dnevno.hr