Davor Puklavec/PIXSELL

Gregurić: Poznajem Ivicu Todorića, ali nisam mu pogodovao

Autor: DM/dnevno.hr

Komentirao je i “teorije urote” po kojima je on “vladar Hrvatske iz sjene”

Treći hrvatski premijer od neovisnosti, Franjo Gregurić, gostujući u studiju Televizije N1 komentirao je situaciju u Agrokoru.

“Ja sam izašao iz vlasti 1993. godine, a Ivica Todorić se počeo stvarati 1994. Nisam ni po kojoj osnovi bio u kontaktu s Todorićem. Poznajem ga kao što poznajem vas, ali to ne znači ništa”, rekao je Gregurić i dodao: “Mislim da je svima bilo jasno zadnjih pet-šest godina, kad je Agrokor postao nelikvidan i prezadužena tvrtka da je nešto trebalo učiniti da se svede u normalne okvire. Ja to neću propitivati, ali za to su odgovorni oni koji su bili u vlasti. Mslim da nije uredu kad kažu da je to privatna kompanija pa nas se to ne tiče”.

Na upit voditelja stoji li i dalje pri tvrdnji da je kriza u Agrokoru Putinova kazna Hrvatskoj, Gregurić odgovara: “Treba znati kako se u Rusiji vlada. Ja sam proveo dosta godina gore, morate znati da često naši političari griješe. Ne možete poistovjećivati demokraciju koju želi ruski narod od onoga što Trump želi za sebe. Rus voli imati gazdu. Putin je tipičan gazda, jer je vrlo pametan, školovan, sposoban i svi ga uvažavaju. I Sberbanka je u vlasništvu države. Kad je nešto u vlasništvu države, ne može biti donesena nijedna odluka da država nije rekla može li ili ne i ne treba to zanemariti”.

Gregurić je komentirao i “teorije urote” po kojima je on “vladar Hrvatske iz sjene”. “To je smiješno u najmanju ruku, ne možete vladati ničim iz sjene kad imate legalne organe vlasti. To su paranoične konstatacije nekih ljudi iz Mosta”, odgovorio je za Televiziju N1.

Autor:DM/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.