Patrik Macek/PIXSELL

Grbin: ‘Hasanbegović je napravio štetu Hrvatskoj, on će biti test je li Plenković doista promjena’

Autor: dnevno.hr

"Hrvatska je zbog njega opet dospjela u žižu medija u zapadnoj Europi", smatra Grbin.

Član Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin gostovao je u  emisiji Novi dan na N1 gdje je komentirao pregovore HDZ-a i Mosta te kazao da se boji da smo  svjedoci nastavljanja politike ucjena i da se najviše govori o foteljama. “U odnosu na raspuštenu Vladu promijenila se samo jedna osoba”, smatra Grbin.

U nastavku se osvrnuo na prijepore oko Zlatka Hasanbegovića i rekao da će on svakako biti test.  “Hrvatska je zbog njega opet dospjela u žižu medija u zapadnoj Europi. Imao sam puno više upita s raznih portala i novina iz Europe nego što sam imao u protekle četiri godine. Radi se o osobi koja je Hrvatskoj evidentno napravila štetu i bit će test je li Plenković doista promjena”, zaključio je Grbin.

Član predsjedništva SDP-a komentirao je i Zorana Milanovića i percepciju da se velik dio gubitka svodi na njega.

“Vođa je prvi u pobjedi i prvi u porazu. Ovaj put nismo uspjeli i Milanović je morao napraviti ono što je napravio. To je nešto što je odgovorno i na što u Hrvatskoj nismo navikli. Odgovornost je njegova, ali ne samo njegova. Morat ćemo procijeniti koliko je on sam doprinio porazu. To će učiniti svi članovi.

Plenkovićeva kampanja s jedne strane je bila besprijekorna, s druge strane je bila lišena sadržaja. Sjećate li se ijedne druge poruke osim da je HDZ nova stranka? Niti u jednom trenutku nije znao koliko će koštati porezna reforma. Svaki put se o njoj govori, a nikad koliko će koštati. Bojim se da će forma lišena sadržaja, kad će morati nešto raditi, raditi štetu”, smatra Grbin i u nastavku pojašnjava zbog čega je svoju podršku u kandidaturi za novog šefa SDP-a dao upravo Ranku Ostojiću.

“Nije lako govoriti o nekome koga poznaš toliko dugo, a da ne iznosiš hvalospjeve. Radi se o čovjeku koji ima svoje prednosti i svoje mane. Radi se o Dalmatincu, iskrenom, ponekad naglom. U slučaju migrantske krize pokazao je kako istovremeno možeš biti čovjek i voditi jedan kompliciran sustav i štititi i građane i izbjeglice”, kazao je Grbin.

Za kraj je komentirao i bivšu SDP-ovku Aleksandru Kolarić te kazao da  je upoznata s procedurom za ponovni prijem u SDP. “Tijela stranka će odlučiti o njezinom ponovnom prijemu”, zaključio je Grbin.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.