Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Gradonačelnik Novalje zgožen golotinjom razuzdanih turista: Čovjek može ostati bez zdravlja i novca, ali kad izgubimo ljudsko dostojanstvo…’

Autor: dnevno.hr

'Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni ', napsiao je gradonačenik.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo na službenoj Facebook strani grada objavio je status u kojem se kritički osvrnuo na  mlade turiste iz Engleske te ih  optužio za primitivizam i razularenost. Gradonačelnik ističe kako je  obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

prolazeći ovih dana ulicama našeg grada, obilazeći okolna mjesta, slušajući iskustva i doživljaje naših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se izmjenjuju osjećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen barbarizmom i nekulturom značajnog dijela mladih gostiju iz Engleske.

Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike izrazito visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva i razularenosti koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu.

Unatoč činjenici da smo od Ravnateljstva policije dobili značajna pojačanja temeljne, krim i interventne policije, unatoč zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju zaštitara kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i sigurnosti ovih je dana ozbiljno ugroženo.

Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili promptno i strogo kažnjeni ?




Prije više godina jednom sam rekao da čovjek može ostati, ne daj Bože bez zdravlja, posla ili krova nad glavom, ali da je još uvijek biće vrijedno svakog poštovanja, ali kad se dovedemo u situaciju da moguće izgubimo ljudsko dostojanstvo koje nam svima po rođenju pripada, onda se postavlja pitanje kolika je tome cijena i da li „njegovo veličanstvo“ koje je otisnuto na komadu papira a zove se euro, da li ono može zamijeniti sve one temeljne vrijednosti koje smo naslijedili od svojih predaka…

Stoga se kao gradonačelnik ispričavam svim svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni.

Ante Dabo, gradonačelnik




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.