Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Gradonačelnik Koprivnice: ‘Bero mora otići!’

Autor: dnevno.hr

Još jedan visokopozicionirani član SDP izrazio je nezadovoljstvom svojim stranačkim šefom. Mišel Jakšić, mladi SDP-ov gradonačelnik Koprivnice, kaže kako, unatoč prijateljstvu s Davorom Bernardićem, on ipak nije najbolji izbor za stranku.

“SDP-u trebaju izbori ne samo za novog predsjednika, nego i za sva druga vodeća tijela stranke. Ako se ne provedu novi izbori za sva stranačka tijela i ako aktualne stranačke strukture ne prihvate nužnost promjene sadašnje situacije, SDP-u se može dogoditi najgora stvar – da postane irelevantna politička stranka koja će se baviti preraspodjelom ono malo preostalih fotelja”, izjavio je Jakšić u razgovoru za Telegram.

Time se pridružio sve većem broju SDP-ovaca koji se javno ne slažu s načinom kako Davor Bernardić vodi stranku.

“Svima u stranci je jasno da je Bero pogrešan izbor, a jedini koji to ne razumije to je on osobno. Međutim, predviđam kako će nas voditi do poraza na izborima, i tek potom će uslijediti njegova smjena i dolazak nekog novog”, nastavlja Jakšić, inače član predsjedništva SDP-a.

Na pitanje jesu li ovo najteži trenuci za SDP, Jakšić je ipak optimističan: ”Bilo je teško i nakon poraza 2003. godine, a poteškoća imamo i nakon odlaska Zorana Milanovića, koji je bio snažna politička osoba i lider čijim je povlačenjem nastala ova privremena faza disfunkcionalnosti koju trebamo čim prije nadvladati. Zato i mislim kako su rješenje za ovaj zapetljaj upravo novi izbori za središnja stranačka tijela.”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.