Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gradonačelnica Kraljevice popljuvala Gotovinu na Dan sjećanja: ‘To je meni odvratno, generale!’

Autor: T. P.

Njezine su riječi izazvale reakciju HDZ-a Kraljevice

Na sam Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Kraljevicu je uzdrmao događaj koji je posebno uzbudio braniteljsku populaciju i stradalnike Domovinskoga rata, kao i sve domoljube s područja tog grada.

Naime, gradonačelnica Kraljevice, HNS-ova Nada Turina Đurić, na svojem je Facebook profilu komentirala članak T-Portala, koji piše o tome da je general Gotovina odlučio prihvatiti ponudu i postati savjetnik u Ministarstvu Obrane Republike Hrvatske, o čemu su izvijestili i drugi mediji.

>>> Ante Gotovina pristao na svoj prvi politički angažman!

“Bila sam uvjerena da general Gotovina ima “ono nešto” što čini razliku, ali čini se da, ipak… nema! Na to ima pravo, ali mene osobno je razočarao”, započela je svoj status gradonačelnica Kraljevice koja je jedan Gotovinin potez čak nazvala – odvratnim. Prenosimo njezin status:

capture

Njezine su riječi izazvale reakciju HDZ-a Kraljevice:

“Doživjela je to kao osobno razočarenje s obzirom da general nije sudjelovao na lokalnoj manifestaciji tunolova na Bakarcu nazivajući to legitimnim ali odvratnim.
Smatramo da se ovdje radi o pomno planiranoj provokaciji na obljetnicu pada Vukovara. Gdje se krije izvor jala jedne gradonačelnice da verbalno napada čovjeka koji je utkao cijelo svoje biće u obranu domovine?

Neprihvatljiv je način na koji je svojim komentarom povrijedila osjećaje branitelja, žrtava Domovinskoga rata kao i svih domoljuba.
Svaki naš daljnji komentar je suvišan jer se ovakav postupak ničim ne može opravdati”, reagirao je HDZ Kraljevica.

Autor: T. P.