Screenshot / Dnevnik.hr

GRAĐANIN BIJESNI: Milijan Brkić preko reda je došao do osobne iskaznice! Zašto on ne mora čekati?

Autor:

Istaknuti HDz-ovac preko reda se domogao osobne iskaznice, a tvrdi kako nije tako.

Gužve i redovi na šalterima na kojima se preuzimaju putni i osobni dokumenti dio su svakodnevice u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici gdje je smještena služba PU zagrebačke za prijavništvo i osobne iskaznice, a na dokumente se često čeka i više od sat vremena što kod velikog broja građana izaziva nelagodu. No, da obični smrtnici i političari ne idu ruku pod ruku dokazuje snimka koju posjeduje dnevnik.hr, a na kojoj je glavni akter HDZ-ov Milijan Brkić kandidat te stranke za potpredsjednika Sabora. Prema kazivanju građanina koji je video uradak dostavio spomenutom rediju Brkić je toga dana, odnosno u srijedu na šalter došao preko reda, dok su ostali građani bili primorani čekati da se njihov broj zavrti na akranu.

-Došao sam dati zahtjev za novu osobnu i vidio gospodina Brkića kako stoji naslonjen na šalter koji nije radio. Ubrzo mu je prišao jedan od službenika te ga upitao što želi, na što je Brkić kazao da treba podići osobnu. Službenik mu je odgovorio da malo pričeka i da će mu on to sada riješiti. Potom je otišao iza i vratio se za nekoliko trenutaka noseći neke papire i osobnu iskaznicu. Brkić je potpisao papire, rukovali su se, službenik mu je rekao da ga može nazvati ako mu nešto bude trebalo, i Brkić je potom otišao. A mi smo nastavili i dalje čekati svoj red.

Nije mi jasno – ako je već htio podići osobnu, zašto nije poslao nekog drugog da to obavi umjesto njega? Ovako ispadne da smo mi čekali, a on je sve riješio za minutu i pol. Prave se da smo svi jednaki, a onda se događaju ovakve stvari- ustvrdio je uzrujani građanin. Na priču se osvrnuo i Brkić kojemu su novinari pokazali snimku, a koji demantira tvrdnju da je išao preko reda već navodi da je čekao kao i svi ostali građani. Na slučaj su se osvrnuli i u PUZ-u, a oni pak potvrđuju da je Brkić primljen preko reda unatoč Ustavom zajamčenom pravu na jednakost svih građana.

-Službenik je samoinicijativno pozvao gospodina kojeg navodite u vašem upitu (Milijana Brkića, op.a.), mimo reda čekanja zbog uručenja osobne iskaznice, što predstavlja povredu Etičkog kodeksa državnih službenika te će se u tom smislu protiv službenika provesti odgovarajući postupak- rečeno je iz policije. 

Autor: