Sanjin Strukic/PIXSELL

GRAĐANI BIJESNI: Na Cvjetnom trgu ‘niče’ Horvatinčićeva terasa!

Autor: M.M.

Na društvenim se mrežama širi reakcija ljutitih i bijesnih građana koji već godinama na popularnom zagrebačkom trgu ne mogu pronaći mjesto gdje će sjesti i predahnuti, a da to ne znači odlazak u kafić

Tvrtka Hoto centar d.o.o. koja je u vlasništvu Tomislava Horvatinčića započela  je s gradnjom još jedne metalne konstrukcije na zagrebačkom Cvjetnom trgu tik uz ogradu crkve Sv. Preobraženja Gospodnjeg i spomenika Petru Preradoviću te  uz glavni ulaz u Centar Cvjetni.

Na popularnom će trgu tako uskoro “niknuti” još jedan kafić, odnosno zatvorena terasa, što je na društvenim mrežama izazvalo niz reakcija ljutitih i bijesnih građana koji već godinama na popularnom zagrebačkom trgu ne mogu pronaći mjesto gdje će sjesti i predahnuti, a da to ne znači odlazak u kafić.

“Tvrtka Hoto centar d.o.o. dobila je odobrenje iz Grada za postavljanje “dvije montažno-demontažne nadstrešnice-pergole učvršćene u dva montažno demontažna podesta s ogradom na Trgu Petra Preradovića”, kazao je tportalu pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić.

“Narušavanjem ambijentalnih i boravišnih kvaliteta i pretvaranjem Cvjetnog trga u veliku birtiju, u situaciji u kojoj se boravak u javnom prostoru pretpostavlja konzumaciji u kafiću, odnosno kada to postane praktički jedino što se nudi, onda time otvaramo i prostor društvenoj segregaciji. K tome, dio Cvjetnog trga ispred najveće i popularne javne klupe treba biti slobodan, tj. ondje nije mjesto terasama kafića, a jedan od razloga je i taj da na toj lokaciji terasa blokira pristup hitnim službama”, upozorava za tportal publicist i analitičar prostora Saša Šimpraga, voditelj platforme 1POSTOZAGRAD.

O svemu se oglasio i Sindikat biciklista, a društvenim se mrežama proširio poziv na građansku akciju u utorak  u 18 sati na Cvjetnom trgu

“Danas u 18 sati na Cvjetnom trgu sjedenje na klupi kod crkve, parkiranje bicikala na stupove buduće terase, hodanje kroz buduću terasu i što god se sami sjetite u cilju ometanja radova i ukazivanja na kriminal stavljanja još jedne terase i preplavljivanja Zagreba privatnim interesom! Šalji dalje i pozovi frendove”, stoji u objavi grupe na Facebooku.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.