Jurica Galoic/PIXSELL

Grabar Kitarović: Posljednji događaji u BiH je pokušaj zastrašivanja Hrvata

Autor: dnevno.hr

Posljednje optužnice nisu dobre jer je Hrvatska prijateljska zemlja BiH, podržava je apsolutno i to će nastaviti, smatra predsjednica

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nije u petak željela komentirati navodne kaznene prijave u Republici Srpskoj protiv 16 hrvatskih generala jer nema službene potvrde te informacije

Predsjednica je kazala  da još nema službene potvrde te informacije te da to ne može komentirati, ali se osvrnula na nedavna uhićenja u Orašju i optužnice u BiH.

Posljednje događaje ona vidi kao pokušaj zastrašivanja Hrvata u BiH i pokušaj da ih se obeshrabri, navede da se iseljavaju iz BiH, što je velik problem,” rekla je.

Posljednje optužnice nisu dobre jer  je Hrvatska prijateljska zemlja BiH, podržava je apsolutno i to će nastaviti, smatra predsjednica.

Ucjenjivanje da naš ministar obrane ne može posjetiti susjednu državu, koju Hrvatska apsolutno najviše podržava na putu u NATO je  nedopustivo, naglasila je predsjednica.

Grabar Kitarović je istaknula da se u Hrvatskoj mora dogovoriti strategija i riješiti ova pitanja međudržavnim sporazumom, te da istrage koje se tiču hrvatskih državljana moraju biti prebačene Hrvatskoj.

Ratni zločini moraju biti procesuirani, ali ne smiju postati sredstvo neke političke ucjene”, istaknula je

 

Autor: dnevno.hr