HINA/ es

GRABAR-KITAROVIĆ: ‘Nadam se kako će se duh dobrote nastaviti tijekom cijele godine’

Autor: Hina

'Kad smo zajedno u jednom humanitarno-dobrotvornom lancu, možemo napraviti čuda', izjavila je predsjednica 'Rijeke ljubavi' Štefica Čučak

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je u ponedjeljak u Osijeku kako će tijekom cijele godine raditi s humanitarnim udrugama i volonterima kako bi se ljude, i nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, potaknulo na darivanje i brigu o bližnjima.

Nakon posjeta osječkoj humanitarnoj udruzi “Rijeka ljubavi” koja pomaže socijalno ugroženim građanima s osječkog područja, te susreta s vodstvom udruge, korisnicima njenih usluga i predstavnicima lokalnih vlasti, predsjednica je izrazila zadovoljstvo što dosta osoba pomaže rad udruge, koja ima dovoljno sredstava za brigu o većem broju ljudi.

“Jutros smo donijeli higijenskih potrepština i trajnih prehrambenih proizvoda i nastavit ćemo raditi s takvim udrugama i volonterima kroz cijelu godinu, kako bismo potaknuli ljude na darivanje i brigu o bližnjima te da jednostavno pogledaju oko sebe kome je pomoć potrebna”, poručila je Grabar-Kitarović.

Naglasila je kako je prošlo vrijeme darivanja, vrijeme Božića i novogodišnjih blagdana, ali i izrazila nadu kako će se u ovome duhu dobrote nastaviti cijelu ovu godinu.

Predsjednica “Rijeke ljubavi” Štefica Čučak kazala je kako na posjet predsjednice i njezinu donaciju gleda kao na “veliki vjetar u leđa” radu udruge koja redovito dobiva donacije, kako financijske, tako i u prehrambenim proizvodima. Istaknula je da će svi korisnici socijalne samoposluge biti pravodobno opskrbljeni predviđenim potrepštinama.

“Kad smo zajedno u jednom humanitarno-dobrotvornom lancu, možemo napraviti čuda”, dodala je Čučak i izrazila uvjerenje da će s otvaranjem radnih mjesta redovi u socijalnoj samoposluzi biti sve manji.

Nakon Osijeka, predsjednica Grabar-Kitarović u Vukovaru će se sastati s predstavnicima tvrtke Borovo, a u Iloku će razgovarati s predstavnicima gradskih vlasti, posjetiti Osnovnu školu “Julija Benešića” te održati prijem u prigodi obilježavanja uspješne mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i Dana međunarodnog priznanja RH.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.