Gordan Stojić: ‘Debeli ovrhovitelji kupuju medije i truju narod’

Autor: dnevno.hr

Poznati novinar Gordan Stojić na facebooku je ostavio status u kom se, nakon emisije Nedjeljom u 2, obrušio na Marijana Hanžekovića.

“Jedan od prioriteta stranke MOST jest borba protiv ovršne mafije. Probrani štakori, vlasnici odvjetničkih ureda, zahvaljujući Ovršnom zakonu dobili su pravo da od nezaposlene sirotinje naplaćuju vodu, smeće, televiziju. Dovoljno je primjerice pokucati na vrata narcisoidnog truta Mirka Galića koji je upropastio HRT i dobiti posao ovršavanja. Pri tome, baš kao ugostitelji kojima je svaka sezona sve slabija, a oni sve bogatiji i ovrhoviteljski štakori na tim poslovima ništa ne zarađuju. Gdje zarađuju ostaje enigma jer ovdje nema spektakularnih procesa kao u Americi. I zašto bi netko tko na ovrhama ne zarađuje imao u uredu dvjestotinjak ljudi? Pojedini debeli ovrhovitelji među najbogatijim su ljudima u zemlji iako ne otvaraju tvornice niti išta stvaraju. Pa im uz milijarde bude dosadno. Pa kupuju medijske kuće, i u svojim izdanjima truju narod, služe čas ovoj, čas onoj politici i klanjaju se jedinom božanstvu u kojeg vjeruju, novcu. Te medijske kuće posluju s gubicima, pa im sirotinja, za razliku od njih sirotinji, oprašta u predstečajnim nagodbama nesposobnost, bahatost i gupost. Debeli ovrhovitelji imaju dovojno para i da korumpiranim gradonačelnicima plaćaju kaucije kad su u pritvorima. Pa nakon toga dobivaju nove i nove poslove ovršavanja sirotinje. Ai svemu dolazi kraj. Ili će poitika podrezati krila nemoralnom ološu, biti socijalna i voditi računa o narodu, ili ćemo svi ostati bez svega i otići. A kada štakori ostanu sami, jest će se međusobno. Jer predatorstvo je u njihovoj prirodi.”

Napisao je to danas Gordan Stojić na svom facebook zidu, i time na izravan način izrazio ono što dobar dio javnosti misli o današnjem Stankovićevom gostu.

 

 

Autor: dnevno.hr