Glogoški zatražio izjednačavanje braniteljskih prava za HV i HVO

Autor: M. Berić

Hrvatski narod je jedan, a povijesne okolnosti kojima je izložen nešto sasvim drugo.

U povodu 20. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, mi pripadnici HVO-a želimo izraziti zahvalnost predsjedniku Udruge 100% RVI Đuri Glogoškom i njegovim suradnicima koji promiču istinu o Domovinskom ratu i zalažu se za izjednačavanje prava hrvatskih državljana koji su bili pripadnici HVO-a sa pripadnicima Hrvatske vojske u Republici Hrvatskoj.

Gospodin Đuro Glogoški, vrlo dobro zna da je hrvatski narod jedan i da je Domovinski rat bio jedan.

Citiramo:

U Memorijalnom centru “Sveti Juraj” u Rujanima pokraj Livna obilježena je 20. godišnjica vojnih akcija “Ljeto 95”, “Oluja”, “Maestral” i “Južni potez”.

U njima su poginula 443 pripadnika Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane.

Zbog toga je Đuro Glogoški zatražio izjednačavanje braniteljskih prava pripadnika HVO-a s pravima pripadnika HV-a, jer su zajedno sudjelovali u borbi za oslobađanje Hrvatske i za slobodu Hrvata u BiH.

Mi hrvatski branitelji iz Hrvatske nećemo zaboravbiti pripadnike HVO-a. Jer, Ako oni ne budu u novom zakonu o pravima hrvatskih branitelja, kao hrvatski branitelji, i u Ustavu Republike Hrvatske, tada mi hrvatski branitelji iz Hrvatske više nemamo pravo reći da smo hrvatski branitelji.
Svakome, iole nacionalno svjesnom Hrvatu jasno je da je projekat Velike Srbije obuhvaćao prostore i u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj i da se obrana opstrojnosti hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini gradila na zajedništvu hrvatskih branitelja i spremnosti na oružani otpor, u vrijeme kada nisu bili međunarodno priznati ni Republika Hrvatska, ni Bosna i Hercegovina.




Mi, hrvatski državljani koji smo bili pripadnici HVO-a u Bosni i Hercegovini stalno smo izloženi političkoj i nacionalnoj diskriminaciji od političkih organizacija koje nikada nisu željele Hrvatsku državu, niti uvažavali hrvatski nacionalni identitet koji je jedinstven u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, što uveliko pogoduje našim političkim protivnicima u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski narod je jedan, a povijesne okolnosti kojima je izložen nešto sasvim drugo.

Pravo hrvatskog naroda na državu Republiku Hrvatsku i državotvorno pravo hrvatskog naroda na Bosnu i Hercegovinu kao jednog od tri konstitutivna naroda je izboreno u Domovinskom ratu , kada su se rame uz rame borili hrvatski branitelji pripadnici Hrvatske vojske i policije i pripadnici HVO-a i policije Herceg-Bosne.




Gospodin Đuro Glogoški, ne samo što je 100% ratni vojni invalid, nego je i 100% upravu kada traži izjednačavanje hrvatskih državljana koji su bili pripadnici HVO-a pred zakonom u Republici Hrvatskoj.

Politika različitih i umanjenih prava svojih državljana pred zakonom je u biti anti-hrvatska politika koja razara zajedništvo hrvatskog naroda, što je nedopustivo i dugoročno može imati ozbiljne posljedice za sveukupne nacionalne interese hrvatskog naroda.

Đuri Glogoškom, braniteljima iz Savske 66, kao i svim drugim hrvatskim braniteljima i članovima njihove obitelji želimo uputiti srdačan pozdrav i čestitati im 5. kolovoz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja.

 

 

Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.