Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

GLOGOŠKI: Vlada je pregovarala s četnicima. Okrenuli su leđa braniteljima i Domovinskom ratu

Autor: M.B.

Đuro Glogoški je naveo da pregovore o poglavljiva 23 i 24 nije trebalo dozvoliti zbog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, već je trebalo "oštrije i snažnije odgovarati" na provokacije srbijanskih vlasti.

Braniteljske udruge održale su konferenciju za medije povodom napretka u pregovorima Srbije o ulasku u Europsku uniju, prenosi N1.

Ovo je bio posljednji vagon da se zaustavi “mini Haag” i progon hrvatskih branitelja, naveli su, dodajući da “Srbija danas slavi, a slavlje će platiti hrvatski branitelji.”

“Neprihvatljivo je da netko tako sramotno odlazi u povijest, nakon samo šest mjeseci na vlasti, donese ovakvu odluku”, poruka je branitelja o dozvoli Vlade RH da se poglavlje 23 otvori.

Smatraju ovo velikim političkim promašajem, koji apsolutno ide na štetu branitelja, koje će se “moći hapsiti i na teritoriju Hrvatske”.

Đuro Glogoški je naveo da pregovore o poglavljiva 23 i 24 nije trebalo dozvoliti zbog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, već je trebalo “oštrije i snažnije odgovarati” na provokacije srbijanskih vlasti.

Glogoški je kazao kako hrvatski vojni invalidi neće podržavati Vladu u idućem periodu.

“Srbija je morala otvoriti uvjete prije otvaranja ovih poglavlja. Sada samo očekujemo da nam netko kaže da su stradalnici Domovinskog rata teret ove države”, kazao je Glogoški. Upitan je kako je izgledao sastanak u Vladi, na kojem je prisustvovao. Kazao je da su zahtjevi branitelja odbijeni.

“Okrenuli su leđa braniteljima, obiteljima nestalih i poginulih, okrenuli su leđa Domovinskom ratu”, kazao je Glogoški.

“Idu izbori, na izborima će sve biti rečeno”, kazao je Glogoški. Ustvrdio je i da deklaracija koju su predlagali branitelji više nema smisla.

“Ovim su pobjednike u Domovinskom ratu učinili poraženima, a poražene pobjednicima”, kazao je Glogoški, najavljujući da branitelji neće podržavati Vladu do 1. rujna.

Glogoški je upitan postoji li mogućnost da se ponovno digne šator.

“Šator je bio pokazatelj da se u Hrvatskoj neke stvari ne mogu postići demokratskim putem. Ostaje nam samo da prosvjedujemo, kao što se prosvjeduje u drugim zemljama, a vidjeli ste kako to izgleda”, kazao je Glogoški. Ustvrdio je zatim da je Vlada pregovarala s četnicima.

“Pregovarali su sa četnicima koji su na vlasti u Srbiji… Narod Srbije je odlučio da ima četničku Vladu, a što možemo očekivati od njih? Hrvatska vlada je odlučila pregovarati s četnicima, a hrvatske su branitelje stavili pred gotov čin”, zaključio je Glogoški.

Autor: M.B.

ZADNJE VIJESTI