Glavni haaški tužitelj Brammertz dolazi u Zagreb 4. svibnja

Autor: hina

U okviru priprema sljedećeg izvješća Vijeću sigurnosti UN-a tužitelj Serge Brammertz posjetit će 4. svibnja Zagreb, a 10. i 11. svibnja Beograd. Tijekom tih radnih posjeta susrest će se s vlastima kako bi razgovarao o njihovoj suradnji s Uredom tužitelja. Ubrzo nakon toga tužitelj će podnijeti svoje izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, kojem će se obratiti početkom lipnja.

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz posjetit će Zagreb 4. svibnja u okviru priprema za redovito lipanjsko izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, najavio je u srijedu u Haagu na redovitoj konferenciji za novinare njegov posebni savjetnik Frederick Swinnen.

– U okviru priprema sljedećeg izvješća Vijeću sigurnosti UN-a tužitelj Serge Brammertz posjetit će 4. svibnja Zagreb, a 10. i 11. svibnja Beograd. Tijekom tih radnih posjeta susrest će se s vlastima kako bi razgovarao o njihovoj suradnji s Uredom tužitelja. Ubrzo nakon toga tužitelj će podnijeti svoje izvješće Vijeću sigurnosti UN-a, kojem će se obratiti početkom lipnja, rekao je Swinnen.

Sjednica Vijeća sigurnosti okvirno je zakazana za 6. lipnja, kazao je Swinnen.

Jedno od mjerila za zatvaranje poglavlja 23. – Pravosuđe i temeljna prava u hrvatskim pristupnim pregovorima s EU je ocjena pune suradnje s Haaškim sudom.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.