Patrik Macek/PIXSELL

GLASNOVIĆ: ‘Živimo do neke razine u jednom udbaško-komunističkom kalifatu…a ovo je ČISTA PERVERZIJA’

Autor: Hina

Izlaganje nezavisnog Željka Glasnovića na temu Istanbulske konvencije, u ponedjeljak ujutro uzavrelo je atmosferu u sabornici, opomene je zaradio SDP-ovac Gordan Maras, koji je među ostalim pitao predsjedavajućeg Furia Radina je li ga sram što podržava “one koji zapravo nisu za tu kovenciju”, a Radin koji mu je bezuspješno pokušavao oduzeti riječ i na kraju mu je poručio da “od sebe prestane raditi karikaturu”.

“Živimo do neke razine u jednom udbaško-komunističkim kalifatu…Nasljednici bivšeg sustava danas su našli novu ideologiju, rodnu ideologiju, zamijenili ju za marskizam i titoizam”, poručio je Glasnović nakon stanke koju je zatražio na početku zasjedanja.

Osvrćući se na sadržaj Istanbulske konvencije, kazao je kako je poznato da su svih 48 mehanizama koji štite ženu i djecu već u hrvatskom pravosuđu i upisani su u našem zakonodavstvu.

“Što su rodno neutralni zakoni? Ubrzo ćemo trebati ovdje u Saboru šest zahoda, jedne za muškarca zarobljena u muškom tijelu, ženu u muškom tijelu i obratno… U takvim zahodima je već zabilježeno oko 200 napada na djevojčice i žene…Čista perverzija”, poručio je Glasnović.

SDP-ovac Bojan Glavašević požalio se na povredu saborskog Poslovnika.

“Zastupnik svojim ponašanjem ne smije odudarati od pravila ponašanja u Saboru, a jedno od tih pravila je poštivanje Ustava. Hrvatska je demokratska država, a ne kalifat i njegova fraza je uvredljiva, osim što je neistinita”, ustvrdio je Glavašević.

Sve što je Glasnović izgovorio je”u kontinuitetu sa stankama u kojma on vrijeđa manjine, seksualne manjine te je krajnje vrijeme da dobije opomenu”, rekao je Glavašević.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.