Glasnović: Milanovićeva vlada potajno platila Beogradu

Autor: M.B.

“Ministrica Nada Šikić je pokrenula kaznenu prijavu za veleizdaju protiv vlade Zorana Milanovića jer su mimo znanja hrvatskih poreznika pregovarali sa srpskim sindikatom umirovljenika koji su tužili Hrvatsku za neisplaćene mirovine od 91. do 95. i nakon mirovne intergacije'', rekao je Glasnović.

Željko Glasnović gostovao je na HRT-u gdje je izjavio da nemamo pravnu državu jer postoji stotinu tisuća neriješenih predmeta.

“Hrvatska ima etičko-moralnih problema – transformacija iz jednog u drugi sustav, mi smo još u postkomunističkoj eri. Drugo je pravo, iluzija je da ćemo napraviti snažnu ekonomiju i državu ako nemamo pravnu državu”, rekao je Glasnović.

“Ministrica Nada Šikić je pokrenula kaznenu prijavu za veleizdaju protiv vlade Zorana Milanovića jer su mimo znanja hrvatskih poreznika pregovarali sa srpskim sindikatom umirovljenika koji su tužili Hrvatsku za neisplaćene mirovine od 91. do 95. i nakon mirovne intergacije. Ta tužba nije prihvaćena u Strasbourgu niti na našem Ustavnom sudu, ali ta vlada je potajno platila od novca Ministarstva vanjskih poslova i počeli su nove pregovore. Ako to bude lančana reakcija, desetke milijardi kuna će morati plaćati hrvatska država”, izjavio je Glasnović i dodao da se odluka očekuje u jedanaestom ili dvanaestom mjesecu.

“Partijske ćelije u medijima su iskrivile moje izjave o Filozofskom fakultetu, vlada totalna medijska blokada. To je bila alegorija. Kad Kapović pljuje po hrvatskim žrtvama, kad Tomić vrijeđa ministra kulture to je sve dopušteno, a kad se dirne u njihov kulturni prostor… Ja govorim iz svojih uvjerenja, a ne da vrijeđam nekoga”, zaključio je Glasnović.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.