Dubrovački dnevnik/Facebook

Gladno dijete dignulo Dubrovnik i društvene mreže na noge: Pojavio se u trgovini i molio prolaznike za hranu

Autor: Dnevno.hr

Nakon objave fotografije gladnog dječaka doznalo se kako živi u blizini ovog trgovačkog centra koji mu je navodno "područje igre"

Društvene mreže zapalile su se nakon što je jedna korisnica u nedjelju navečer objavila fotografiju dječaka koji u trgovačkom centru Tommy navodno moli građane da mu kupe kruha jer je gladan. Kako je napisala u objavi, dječaku je kupila što je tražio.

U komentarima je nastala cijela drama oko toga što je na kraju bilo s djetetom koje se oko osam sati navečer samo zateklo u trgovačkom centru, a mnogi su nakon toga krenuli u potragu za djetetom u želji da pomognu i otkriju tko je on.

Na kraju su policijski službenici izašli na teren, uspjeli utvrditi o kojem se djetetu radi i pronašli ga kod roditelja doma, piše Slobodna Dalmacija.

Kako su rekli u policiji, oni će po službenoj dužnosti o događaju obavijestiti Centar za socijalnu skrb. Njihovi djelatnici trebali bi izvidjeti u kakvim uvjetima dječak živi i je li i prije lutao bez nadzora roditelja.

Malo prije ponoći u nedjelju na društvenim je mrežama objavljeno da je dijete pronađeno i da je s roditeljima. Kako neslužbeno saznaje slobodna Dalmacija, dijete živi u blizini ovog trgovačkog centra koji mu je “područje igre”, ali je nejasno ostalo zašto je i koliko dugo bio bez nadzora odrasle osobe.

Građani su preko društvenih mreža ponudili i pomoć obitelji čije je dijete navodno gladno, što bi u konačnici ipak trebali utvrditi djelatnici Centra za socijalnu skrb.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.