screenshot/N1

GDJE ŽIVI ZAGONETNA TAJNICA? Sud ne može naći ženu koja je godinama radila u Vladi

Autor: dnevno.hr

Koliko teško može biti pronaći osobu koja je godinama radila u Vladi?

Zagonetna tajnica Sandra Zeljko u fokusu javnosti završila je u jeku afere Dnevnice, a sada je sud neuspješno traži.

Naime, već gotovo dva mjeseca sud neuspješno dostavlja svoje odluke Sandri Zeljko koju se s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama proračun oštetila za oko milijun kuna, piše Večernji list.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda proteklog tjedna ponovno nije raspravljalo o žalbi USKOK-a na odluku suca istrage Olivera Mittermayera koji je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage jer ta odluka nije dostavljena Sandri Zeljko.

>>> Sauchina bivša tajnica, sadašnja Plenkovićeva posudila 17.000 kuna koje nije vratila

Dostavnica se s adrese koju sud ima uporno vraća sudu, što znači da ona odluku nije ni primila.S obzirom na to da odluka mora biti dostavljena strankama, izvanraspravno vijeće odlučilo je spis ponovno remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda. To se čini kada je osumnjičenik nedostupan, a objavom na oglasnoj ploči smatra se da je obaviješten. Tek kad to bude napravljeno, raspravljat će se o žalbi USKOK-a. Inače, ovo je drugi put da je vijeće remisorno vratilo spis sucu Mittermayeru, a prvi put je problem bio što on svoju odluku o ukidanju rješenja o provođenju i proširenju istrage nije poslalo obranama. A kada je to pokušao napraviti, pojavio se problem s adresom Sandre Zeljko, javlja Večernji.

Problem je možda u tome što ona ne živi na adresi na kojoj je prijavljena. Naime, službeno prebivalište ima u Vukovaru, a ustvari živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta. Tu zagrebačku adresu u svojim je podacima dala kada je ispitivana na USKOK-u i na tu joj je adresu sud u više navrata slao obavijesti. No kako sud nije dobio dokaz, tj. dostavnicu, da joj je pošiljka uručena, smatra se da ona nije obaviještena o onom što se događa u istrazi pokrenutoj protiv nje. Tome će se sada doskočiti objavom na oglasnoj ploči suda.

>>> TAJNICA ZELJKO PREMJEŠTENA IZ VLADE: Žena kroz čije su ruke išli sporni putni nalozi sada radi dalje od ‘mjesta zločina’




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.