Dusko Marusic/PIXSELL, Marko Prpic/PIXSELL,

TAMBURAŠI OTKAZALI NASTUP ZA NARODNU KOALICIJU: ‘Tko stoji iza pritisaka? Suparnici opet igraju prljavo’

Autor: A.P.

Maras smatra da politički protivnici Narodne koalicije "opet igraju prljavu" te da poslove "odrađuju preko noći".

Nedavno je SDP-ovac Gordan Maras najavio kako će tamburaški sastav Gazde svirati na nekoliko druženja Narodne koalicije s građanima, a prvi nastup trebao je biti 29. kolovoza u Križevcima.


NARODNA KOALICIJA ‘SPUŠTA SE’ MEĐU NAROD, odabrali bend za kampanju, a mi kažemo: Dat će Bog i bolje dane, bolje dane nekada!


No, nastup u Križevcima Gazde ipak neće održati. SDP-ovac se putem Facebooka zapitao tko vrši pritisak na glazbenike i tko se to uplašio nastupa Gazdi na druženju Narodne koalicije s građanima.

Maras smatra da politički protivnici Narodne koalicije “opet igraju prljavu” te da poslove “odrađuju preko noći”.

”Tko se to i zašto uplašio nastupa Gazdi na druženju Narodne koalicije s građanima? Narodna koalicija želi transparentno voditi Hrvatsku, pa smo na isti način dogovorili i najavili nastup jednog od naših poznatih tamburaških bandova. Ali naši politički suparnici opet igraju prljavo, oni poslove odrađuju preko noći. Tko stoji iza pritisaka na Gazde da odustanu od nastupa? Nećemo dozvoliti da se Hrvatskom upravljarođačkim vezama, Narodno druženje u Križevcima će se održati usprkos pritiscima na glazbenike”, napisao je Maras u nedjelju na Facebooku.

Gazde najavili da otkazuju sve koncerte ovoga ljeta koji bi mogli biti protumačeni u javnosti kao politički ili stranački

Putem Facebooka se oglasio i Marko i naveo: ”Primjetili smo da nas obožavatelji ne žele vidjeti politički angažirane i otkako je vijest o spomenutim nastupima objavljena u medijima prema reakcijama naše publike zaključili smo da nam ne treba takav angažman. Obavijestili smo Narodnu koaliciju da se povlačimo na što su oni izrazili žaljenje zbog takve odluke i vide to kao pritisak na nas ”.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Poštovani, Otkazujemo sve koncerte ovoga ljeta koji bi mogli biti protumačeni u javnosti kao politički ili stranački. Iz poštovanja prema očitoj različitosti političkih afiniteta naše publike, i svih fan-ova koji nas godinama prate odlučili smo se sada i u budućnosti suzdržati od koncerata organiziranih od strane svih političkih stranaka. Vjerujemo u ispravnost ove odluke jer ne želimo dati priliku žutilu niti zlobnicima da po bilo kojoj osnovi pokušaju zasjeniti našu glazbenu karijeru.

Ovih dana mediji, portali i društvene mreže bruje o Gazdama s obzirom na najavu koncerata (4 koncerta, Narodna koalicija) koji su prutumačeni politički, informacija nije dobro primljena u javnosti a usput je izrečena i hrpa poluinformacija a i ponešto neprimjerenih komentara. Unatoč našem profesionalnom stavu u vezi svih javnih angažmana očito je da postoje i drugi kriteriji prema kojima nas dio medija želi procjenjivati. Radi boljeg razumijevanja evo nekoliko općih informacija o Gazdama koje dio javnosti očito nezna ili prešućuje: nijedan član Gazda nikada nije bio niti je sada član bilo koje političke stranke, na našim koncertima i u medijima nikada ne iznosimo političke stavove, ne egzistiramo profitirajući od ljevičarenja, centričarenja niti desničarenja kao mnogi estradnjaci nego isključivo kao glazbeni profesionalci, ne kandidiramo se na bilo kojim izborima na bilo čijim listama kao mnogi drugi pjevači, glumci ili sportaši, niti od toga profitiramo, nemamo sindikat koji s državom potpisuje kolektivne ugovore o prihodima, garantirani otkup koncerata, ne primamo državne poticaje, zagarantiranu 13. plaću, božićnicu, uskrsnicu, nijedan član Gazda nije uhljebljen u državnom ili javnom sektoru niti je državi na trošak nego funkcioniramo u realnom sektoru i držimo se isključivo profesionalnih kriterija i principa. I tako kroz cijelu karijeru. Možda će ovo pomoći kod donošenja zaključaka.

A s publikom želimo da nas spaja isključivo dobra glazba i dobra i pozitivna atmosfera”, objavljeno je na Facebooku. Status potpisuje Marku Bujanović.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.