screenshoot

FRLJIĆA NAŽIVCIRAO VUKOVARSKI VODOTORANJ: ‘Bolje da su za te novce otvorili nova radna mjesta’

Autor: T. Budak

"Ova Vlada je spremna uložiti 20 milijuna kuna u to. Ne bi slučajno otvorili neka radna mjesta s tim sredstvima. Postavlja si sama spomenike i kreira selektivno i opasno sjećanje koje briše cijeli niz događaja iz tog istog Domovisnkog rata... ", nabraja Frljić.

Oliver Frljić bio je jedan od gostiju slovenskog studija RTV4.

Tamo je, uz Ivicu Buljana, imao priliku govoriti o aktualnostima u Hrvatskoj pa se među inim dotakao i vukovarskog vodotornja:

– Dakle, u gradu Vukovaru gdje nema ćirilice više, ali ima ne znam koliko nezaposlenih, gradi se vodotoranj koji će biti memorijalni centar. Ova Vlada je spremna uložiti 20 milijuna kuna u to. Ne bi slučajno otvorili neka radna mjesta s tim sredstvima. Postavlja si sama spomenike i kreira selektivno i opasno sjećanje koje briše cijeli niz događaja iz tog istog Domovisnkog rata… Bilo mi je jako zanimljivo vidjeti dosta mojih kolega koji su sudjelovali u toj akciji, svi su interesno povezani s ovom vlašću ili s HRT-om koji je bio organizator te humanitarne akcije – izjavio je Frljić koji je tom prigodom objasnio što misli o NDH i ustaštvu:

– Ono što je bilo rečeno nedavno je zapravo da se ni na koji način te dvije ideologije ne mogu i ne smiju izjednačavati. Smatram da je do deformacije lijeve ideje došlo u povijesti, ali ono što je bitna razlika i što taj neinteligentni čopor ne može nikako shvatiti da je lijeva ideja u svojoj suštini emancipatorska. Ona govori upravo o tome, o socijalnoj jednakosti, o svim onim stvarima koje radikalno desna ideja, koja se materijalizira u fašizmu, isključuje. Žižek je jednom prilikom rekao da su u staljinizmu postojali nekakvi sudski procesi, bili su montirani, ali postojao je barem nekakav privid pravde. U nacističkoj Njemačkoj ili Nezavisnoj Državi Hrvatskoj sama pripadnost nekom narodu je bila dovoljna da se nekoga ubije. Smatram da ne može doći do nikakve pomirbe između te dvije ideologije i ne smije doći do nikakve pomirbe između te dvije ideologije – zaključio je Frljić.

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.