FRA TOMISLAV DUKIĆ: Mladi kadrovi zaboravljaju da diktatori ne daju stolice dok im sile to dopuštaju!

Autor: dnevno.ba

U dane proteklog vikenda Željko Glasnović je u Njemačkoj predstavio svoju Neovisnu listu za XI. Izbornu jedinicu. Povodom održavanja tribine u Hrvatskom centru u Offenbachu zanimljivu najavu napravio je fra Tomislav Dukić, pa ovaj tekst uvaženog svećenika prenosimo u cijelosti, jer držimo kako je uistinu došlo vrijeme da se Hrvati oslobode straha, posebno Hrvati iz dijaspore, a možda još i više Hrvati iz Bosne i Hercegovine.

“Moj mali politički dodatak ovoj informaciji: Neki pojedinci i skupine u hrvatskom političkom spektru misle da mi još živimo u jednoumlju bilo desne bilo lijeve orijentacije, pa bi htjeli generala Glasnovića i mnoge drukčije misleće Hrvate zaustaviti i zatvoriti im usta ili čak zarabraniti njihovo djelovanje i političko agitiranje. No, drugovi iz svih stranaka ta su vremena prošla.

General Glasnović je odrastao u demokraciji pa ga o tome ne treba poučavati. No, mi smo se jednoumlja i jednostranačja s radošću odrekli na referendumu 90-ih godina. Neki bi htjeli crkvu i svećenike upregnuti u kola svoga jednoumlja i jednopartijskog sustava. No, i u takvim vremenima Crkva je znala što je pluralizam. Stoga su smiješni, posebno mladi kadrovi stranaka u kojima još vlada diktatura vođa ili klanova, kojima oni služe misleći da će oni od toga profitirati i vjerujući da će i oni na isti način sutra sjediti na njihovim stolicama.

Zaboravljaju da diktatori ne daju stolice dok god im to sile dozvoljavaju, a na kraju ne biraju sredstva da ostanu na vlasti, pa ako treba i prolijevati krv tzv. dosadašnjih “suradnika”.

Zato što više demokracije to bolje. No, demokracija još nije pokucala na vrata nekih hrvatskih stranaka. Svako malo vremena pojavi se diktator koji isključi najbliže suradnike i najviše pozicionirane suradnike”.

Autor: dnevno.ba
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.