Marko Prpic/PIXSELL

(FOTO) SVI OSUMNJIČENI IZAŠLI IZ REMETINCA: Canjuga radostan zbog supruge!

Autor: Hina / A.P.

Iz pritvora u Remetincu u srijedu kasno navečer izašlo je 12 Agrokorovih menadžera i revizora protiv kojih je pokrenuta istraga jer su Ivici Todoriću, kako sumnja tužiteljstvo, pribavili čak milijardu i 142 milijuna kuna.

Ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i “nepripadnu imovinsku korist” od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za “jednu pravnu osobu” krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i ranije pritvoreni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

U srijedu navečer Zlatko Canjuga došao je po suprugu Pirušku pred Remetinac. U razgovoru za HRT rekao je kako je iznenađen odlukom suda da se osumnjičeni mogu braniti sa slobode. Za mene je najpozitivnije to što će se supruga vratiti djeci i jedino bitno u ovom trenutku, rekao je. Nije želio komentirati događanja vezana uz ovu aferu. Ne želim nikoga posebno apostrofirati, istražni organi rade svoj posao, rekao je, te ponovio kako je iznimno radostan zbog odluke suda.

Uhićeni su iz Remetinca pušteni nešto prije ponoći nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić odbio zahtjev tužiteljstva da ih se tijekom istrage zatvori zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Kako je jedino za Ivicu Todorića sudac istrage uvažio zahtjev za istražnim zatvorom on će ako se pojavi u Hrvatskoj biti uhićen i zatvoren na 30 dana. Ukoliko u iduća tri dana ne dođe u Hrvatsku za njim će biti raspisana međunarodna tjeralica.

Todorić je na svom blogu, nakon što mu je određen istražni zatvor, ocijenio da je pravna država, odbacivši zahjtev da se Agrokorovim menadžerima odredi istražni zatvor, stala na kraj političkoj samovolji, ispričao se bivšim suradnicima što su zbog političkog progona morali proći “sramotnu torturu” te poručio da će se boriti za istinu i razotkrivanje “političke kampanje”.

Njegovi odvjetnici najavili su žalbu na istražni zatvor i nastavak pravne bitke. “Nama je drago da su svi pušteni, a mi možemo nastaviti svoj posao”, kratko je prokomentirala Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković. Njen suradnik Čedo Prodanović dodao je da će Todorićeva obrana poduzeti sve radnje koje su im na raspolaganju.




Autor:Hina / A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.