Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

(FOTO) Plenković s Krstičevićem posjetio vojarnu i obećao nova ulaganja u prostor

Autor: dnevno.hr

Plenković je stekao uvid u stanje prostora i zaključio - potrebna ulaganja

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, u četvrtak poslijepodne u Zagrebu je obišao vojarnu “Croatia”.

Premijer se upoznao sa stanjem radnih prostora i smještajnih kapaciteta vojarne.

“Posjetili smo vojarnu da se malo detaljnije upoznamo s uvjetima života naših časnika, dočasnika i vojnika te da steknemo uvid u kvalitetu prostora. Neki problemi postoje, već na prvi pogled vide se problemi oko restorana, spavaonica, prostorije u kima borave vojnici zahtijevaju ulaganja. Nadam se da ćemo u godinama koje su pred nama postupno ulagati u vojarnu kako bi se poziv u Oružane snage učinio atraktivnijim te samim time poboljšali kvalitetu”, rekao je Plenković.

“Hrvatska vojska je pobjednička vojska i brend. Uvijek je sprema izvršiti sve zadaće koje se stavljaju pred nju no moramo sagledati cijelu situaciju u kojoj se nalazimo. Svjesni smo da je proračun Ministarstva obrane zadnjih osam godina bio u padu. Nadam se da će ova vlada poduzeti sve da se ti negativni trendove zaustave. Ulaganje u obranu je ulaganje u sigurnost i vlastiti prosperitet”, rekao je Krstičević.

“Siguran sam da će ovaj posjet pridonijeti da se stanje u Oružanim snagama popravi”, rekao  načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov.
Samo u kuhinju bi se trebalo uložiti 13 milijuna kuna.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.