Goran Kovacic/PIXSELL/ Screenshot

(FOTO) OVAKO JE IZGLEDALA MLADA KOLINDA! ‘Bila sam vražićak, Jakova tada nisam poznavala’

Autor: dnevno.hr

'Nije se nikad eksponirala, ali je uvijek sve znala ako ste je prozvali'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakratko se vratila u svoje školske klupe i prisjetila svog školovanja. Bila je to godina 1983., a Predsjednica je išla u drugi razred srednje u prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Školski imenik iz drugog razreda gimnazije. Jedinu zaključenu četvorku imala je u trećem srednje – iz matematike, pišu vijesti. hr.

Grabar Kitarović se pojavila na obilježavanju 390. rođendana Prve riječke hrvatske gimnazije u HNK Ivan pl Zajc, koju je pohađala. Tom prilikom sudjelovala je u Panel diskusiji “Obrazovanje – nekad, danas i sutra”.

“Ja sam joj predavala u trećem razredu, oduvijek je bila… bila je lijepa djevojčica, onako, tanašna, visoka, vitka.. Što se tiče ostalog na satovima… ona je uvijek bila, nije se nikad eksponirala, ali je uvijek sve znala ako ste je prozvali”, kaže Slavica Dundović, profesorica bibliotekarstva Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjedničin portret visi i u školskom hodniku. Nacrtali su ga učenici. Ona je, pak bila pokrovitelj njihovoj današnjoj proslavi.

“Što nas čini posebno velikim zadovoljstvom i evo, puni smo dojmova”, ističe Jane Sclaunich, ravnateljica Prve hrvatske riječke gimnazije.

“Bila sam dobra cura, ali bila sam malo i vražićak. Supruga Jakova tada nisam poznavala. On je bio u jednoj drugoj gimnaziji. Upoznali smo se tek na studiju u Zagrebu. Naravno da sam se zaljubljivala i tijekom osnovne i srednje škole”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Riječki maturanti zadovoljni što je predsjednica sjedila u istim klupama.




“Dobar osjećaj, lijepo da se odazvala na proslavu rođendana škole, pošto je išla sama u ovu školu pa je jako lijepo da je došla”, istaknuo je Roko Vuković, učenik Prve riječke hrvatske gimnazije.

Predsjednica je na kraju dala savjet novim generacijama.

“Parafrazirat ću jednu englesku poslovicu koja kaže: Ciljaj prema mjesecu, čak i ako promašiš završit ćeš među zvijezdama”, kaže predsjednica, pišu vijesti.hr.




Ovako je Predsjednica izgledala u srednjoškolskim danima.

Screenshot

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.